Main menu

Wagner-yhdistykset / Wagner Societies

Wagner-kirjallisuus / Wagner litterature

Sormuksen lähteitä / Ring sources

Muiden Wagnerin oopperoiden lähteitä / Sources to other Wagner operas

Muita Wagner-linkkejä / Other Wagner Links

Oopperataloja ja -festivaaleja / Opera houses and festivals

Oopperaa elokuvateattereissa / Opera in movie theaters

The Metropolitan Opera, New York 

Finnkino näyttää säännöllisesti New Yorkin Metropolitan-oopperan esityksiä suorina lähetyksinä elokuvateattereissaan Helsingissä, Tampereella ja Turussa sekä uusintoina em. paikkakuntien lisäksi Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Porissa. http://www.finnkino.fi/news/met_opera/

The Royal Opera House, Covent Garden, Lontoo

BioRex-elokuvateattereissa esitetään kaudella 2017–2018 Royal Opera Housen tuotantoja ja niitä tullaan näkemään kahdeksalla eri paikkakunnalla: Porvoossa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Kajaanissa, Rovaniemellä, Torniossa ja Hyvinkäällä (tammikuusta 2018). http://www.biorex.fi/AlternativeContent/OperaAndBalet

Muista kuin Rex-ketjun teattereista Royal Opera Housen tuotantoja esittävät ainakin Kino Tapiola Espoossa sekä Helsingissä Korjaamo Kino Töölössä ja Riviera Kalliossa.

Myös Kaarinassa toimiva elokuvateatteri Kino Piispanristi on ottanut ohjelmistoonsa ooppera- ja balettiesityksiä.

Tiedot oopperoiden tulevista esityksistä / Information about forthcoming operas

Oopperaa ja klassista musiikkia radiosta / Opera and classical music on radio

Oopperaa ja klassista musiikkia televisiosta / Opera and classical music on tv

  • Mezzo (ranskalainen TV-kanava)
  • Mezzo live HD (Mezzon sisarkanava). Mezzon kanavat löytyvät Suomessa ainakin Soneran ja Elisan kaapeli-TV-kanavapaketeista.
  • ARTE (ranskalais-saksalainen kulttuurikanava)

Oopperaa verkosta / Opera on internet

  • YouTubessa on runsaasti tallenteita erilaisista musiikkiesityksistä, myös kokonaisia oopperoita
  • Opera Vision: Eurooppalaisten oopperatalojen ja -festivaalien yhteistyöelimen Opera Europen hanke (aikaisemman Opera Platformin jatkoprojekti), jossa 30 Opera Europeen kuuluvaa oopperataloa ja -festivaalia 18:sta maasta yhdistävät voimansa oopperan tuomiseksi kaikkien ulottuville. Vuoden loppuun mennessä OperaVisionin on tarkoitus esittää 20 täysimittaista oopperaa sekä oopperoihin liittyvää oheismateriaalia. Hankkeen rahoitus tulee osaksi EU:n Creative Europe -ohjelmasta.
  • Ranskalais-saksalainen kulttuurikanava ARTE aloittaa uuden oopperaprojektin keväällä 2018, ”The European Opera Season on ARTE Concert”. ARTE:n hankkeessa on mukana 24 johtavaa eurooppalaista oopperataloa/-festivaalia, ja tarkoituksena on edistää oopperaa taidemuotona. ARTE Concertissa tullaan esittämään suoratoistona verkossa vähintään yksi ooppera kuukaudessa – maailmanlaajuisesti ja maksutta. Sitä ennenkin ARTE:sta on katsottavissa monia esityksiä oopperanäyttämöiltä kautta Euroopan. https://www.arte.tv/fr/videos/arte-concert/ 
  • Oopperatalojen suoratoistolähetykset: Jotkut oopperatalot lähettävät oopperaesityksiään suoratoistoina verkossa. Esityksiä on katsottavissa myös oopperatalojen videoarkistoista. Mm. osaa seuraavien oopperatalojen ohjelmistosta on mahdollista seurata tällä tavoin:

Tiedot Suomen sinfoniaorkestereiden konserteista / Concerts of the Finnish Symphony orchestras

Sinfoniakonsertteja verkosta / Symphony Concerts on the net

Radion Sinfoniaorkesterin kaikki konsertit Suomessa lähetetään suorina YLE Radio 1:ssä ja YLE Klassinen -nettiradiossa. Konsertteja ja niiden taltioita voi myös katsoa ja kuunnella suorina lähetyksinä (suoratoisto / streaming) tai tallenteina YLE Areenasta http://areena.yle.fi/1-3217809.

Muista suomalaisista orkestereista verkosta voi katsoa ja kuunnella sekä suorina lähetyksinä että tallenteina ainakin Helsingin kaupunginorkesterin ja Turun Filharmonisen orkesterin konsertteja. Ilmaiseksi voi katsoa ja kuunnella joitakin kotimaisia konsertteja suorina lähetyksinä ja tallenteina myös e-Concerthouse-palvelussa http://www.e-concerthouse.com/.

Berliinin filharmonikkojen Digitaalisessa konserttisalissa voi kuukausi- tai vuosimaksua vastaan katsella ja kuunnella konsertteja suorina ja laajan valikoiman vanhoja konsertteja sekä taiteilija-haastatteluja ja elokuvia taltioituina orkesterin arkistosta.

Muita ooppera-linkkejä / Other opera Links

Internet-levykauppoja / On-line recordshops

Myös verkkohuutokaupoissa (kuten eBay, Delcampe, Huuto.net, ym.) myydään CD- ja DVD-levyjä. Internetistä löytyy palveluita, joissa voi kuunnella ilmaiseksi ja maksua vastaan ladata haluamaansa musiikkia, esimerkiksi Spotify