Main menu

Wagner- ja musiikkiaiheiset linkit / Wagner and other music links

Wagner-kirjallisuus / Wagner litterature

Sormuksen lähteitä / Ring sources

Muiden Wagnerin oopperoiden lähteitä / Sources to other Wagner operas

Muita Wagner-linkkejä / Other Wagner Links

Oopperataloja ja -festivaaleja / Opera houses and festivals

Oopperaa elokuvateattereissa

Finnkino näyttää säännöllisesti New Yorkin Metropolitan-oopperan esityksiä suorina lähetyksinä elokuvateattereissaan Helsingissä, Tampereella ja Turussa sekä uusintoina em. paikkakuntien lisäksi Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Porissa. http://www.finnkino.fi/news/met_opera/

Tiedot oopperoiden tulevista esityksistä – Information about forthcoming operas

Oopperaa ja klassista musiikkia radiosta – Opera and classical music on radio

Oopperaa ja klassista musiikkia televisiosta

  • Mezzo (ranskalainen TV-kanava)
  • Mezzo live HD (Mezzon sisarkanava). Mezzon kanavat löytyvät Suomessa ainakin Soneran ja Elisan kaapeli-TV-kanavapaketeista.
  • YLE Teema. RSO:n konsertteja suorina lähetyksinä kerran kuussa. RSO:n konsertteja ei 24.4.2017 alkaen enää lähetetä suorina televisiosta, vaan ne siirtyvät verkkoon, YLE Areenaan avattavan Teeman kanavan valikkoon.

Oopperaa verkosta

  • YouTubessa on runsaasti tallenteita erilaisista musiikkiesityksistä, myös kokonaisia oopperoita
  • Culturebox (France TV)
  • Opera Platform: Viisitoista oopperataloa ja -festivaalia esittää yhteensä kymmeniä produktioita verkossa ilmaiseksi. Kolmen vuoden projekti alkoi 8.5.2015 ja se etenee vähintään yhden uuden produktion kuukausivauhdilla. Rahoitus on osin EU:lta, ja budjetti on noin 4 miljoonaa euroa. Useimmat produktiot lähetetään suorana verkossa, jonka jälkeen ne pysyvät saatavilla puolen vuoden ajan.
  • Oopperatalojen suoratoistolähetykset: Jotkut oopperatalot lähettävät oopperaesityksiään suoratoistoina verkossa. Esityksiä on katsottavissa myös oopperatalojen videoarkistoista. Mm. osaa seuraavien oopperatalojen ohjelmistosta on mahdollista seurata tällä tavoin:

Tiedot Suomen sinfoniaorkestereiden konserteista – Concerts of the Finnish Symphony orchestras

Sinfoniakonsertteja verkosta – Symphony Concerts on the net

Radion Sinfoniaorkesterin kaikki konsertit Suomessa lähetetään suorina YLE Radio 1:ssä. RSO:n konsertteja lähetetään myös YLE Klassinen –nettiradiossa sekä huhtikuuhun 2017 saakka YLE Teema –TV-kanavalla. Konsertteja ja niiden taltioita voi katsoa suorina lähetyksinä (suoratoisto / streaming) tai tallenteina YLE Areenasta http://areena.yle.fi/1-3217809, johon Teemalle avataan 24.4.2017 oma kanava.

Muista suomalaisista orkestereista verkosta voi katsoa ja kuunnella sekä suorina lähetyksinä että tallenteina ainakin Helsingin kaupunginorkesterin ja Turun Filharmonisen orkesterin konsertteja.

Berliinin filharmonikkojen Digitaaliseen konserttisalissa voi kuukausi- tai vuosimaksua vastaan katsella ja kuunnella konsertteja suorina ja laajan valikoiman vanhoja konsertteja sekä taiteilija-haastatteluja ja elokuvia taltioituina orkesterin arkistosta.

Muita ooppera-linkkejä / Other opera Links

Internet-levykauppoja / On-line recordshops

Myös verkkohuutokaupoissa (kuten eBay, Delcampe, Huuto.net, ym.) myydään CD- ja DVD-levyjä. Internetistä löytyy palveluita, joissa voi kuunnella ilmaiseksi ja maksua vastaan ladata haluamaansa musiikkia, esimerkiksi Spotify