Main menu

Jäsenkirje 2003-1

Turussa 31.3.2003

MUISTILISTA SEURAN TOIMINNASTA

Ma 7.4. klo 18 Joensuun kaupunginkirjasto, Klaus Pylkkänen: Näkökulmia Wagnerin Ringiin.
Ti 8.4. klo 18 Helsinki, Sibelius-Akatemia, Eero Tarasti: Klassisesta ja uudemmasta Wagner-tutkimuksesta.
Ma 14.4. klo 19 Turku, Park Hotel, Parsifal-DVD I.
Ti 15.4. klo 19 Turku, Park Hotel, Parsifal-DVD II.
Ti 15.4. mennessä ilmoittautuminen matkalle Savonlinnan oopperajuhlille!
Ke 14.5. klo 18.30 Turku, Sibeliusmuseo, Markku Lulli-Seppälä: Maailmanmusiikin sävelasteikkojen kehitys muinaisuudesta tulevaan. (Yhtymäkohtia löytyy mm. joistakin Wagnerin ja Puccinin oopperoista.) Wagner-näyttelyyn pääsee jo klo 18.
To 15.5. mennessä ennakkotilaus Barry Millingtonin kirjasta Richard Wagner Elämä ja teokset.
Ti 20.5. klo 18 Helsinki, Sibelius-Akatemia, Cristina Andersson laulaa Wesendonck-laulut ja Martti Parkkari kertoo niistä.
Ti 3.6. klo 18 Helsinki, elokuvateatteri Orion: elokuva Ludwig II.
To 1.7. mennessä ilmoittautuminen Bayreuth-lippujen arvontaan!
17.- 20.7. matka Savonlinnan oopperajuhlille.
25. - 31.8. matka Edinburghin festivaaleille.
Ti 16.9. klo 18 Turun kulttuurikeskus, Pentti Paavolainen: Wagner ja aikansa näyttämötaide.
To 25.9. klo 18.30 Helsinki, Sibelius-Akatemia, Einojuhani Rautavaara esitelmöi.
Ke 8.10. klo 18 Turun kulttuurikeskus, Antti Vihinen: Natsien Wagner-estetiikka.
To 23.10. klo 18.30 Helsinki, Sibelius-Akatemia, Markku Jokisipilä: Miksi Richard Wagner ja Adolf Hitler yhdistetään?

YLEISTÄ
Seuran vuosikokouksessa Turussa 13.2.2003 vahvistettiin vuoden 2002 tilinpäätös ja vuosikertomus sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2003. Vuosikertomus on luettavissa Wagneriaanista nro 21, joka on tämän kirjeen liitteenä kaikkien jäsenmaksunsa v. 2002 maksaneiden osalta. Seuran hallituksen puheenjohtajana jatkaa edelleen Heikki Virri ja samoin (2002-2004) jäseninä jatkavat Markku Lulli-Seppälä, Matti Luukkainen ja Martti Parkkari. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä valittiin kaudeksi 2003-2005 uudelleen Peter Häggblom ja Jopi Harri sekä uusiksi jäseniksi Riitta-Eliisa Laine Helsingistä ja Liisa Moilanen Turusta. Heidän toimikautensa on siis kaksivuotinen. Eroa pyytäneen Atte Tenkasen tilalle valittiin hallitukseen Niina Impivaara Turusta (Tenkasen jäljellä olevalle yhden vuoden kaudelle). Tilintarkastajaksi valittiin edelleen Tapio Eriksson Porista ja varalle Stig Gerke Paraisilta. Hallitus on järjestäytynyt ja valinnut Riitta-Eliisa Laineen (senta@kolumbus.fi) p. 09-7286545;040-7009491 seuran uudeksi varapuheenjohtajaksi sekä Peter Häggblomin (yhteystiedot ks. yllä) edelleen toiminnanjohtajaksi ja rahastonhoitajaksi. Uudeksi sihteeriksi on valittu Niina Impivaara (niina.impivaara@pp.inet.fi), p. 040-7313634. Jäsensihteerin tehtäviä jäsenrekisterin ylläpitoineen hoitaa edelleen Jopi Harri. Wagneriaanin päätoimittajana jatkaa Markku Lulli-Seppälä (mils@netti.fi), p. 02-4798896. Seuran www-sivuja ylläpitää ja kehittää Matti Luukkainen, (mluukkai@cs.helsinki.fi), p. 040-5477215.

Saila Luomasta uusi kunniajäsen

SWS on onnitellut "Mein Lebenin" suomentajaa Saila Luomaa hänen 70-vuotissyntymäpäivänään 8.2. ja kutsunut hänet seuran kunniajäseneksi nro 8 hänen ansioistaan Wagner-kirjallisuuden kääntäjänä ja kirjailijana.

Seuran kustantama uuden Wagner-kirjan ennakkotilaus

Suomen Wagner-seuran tähänastisesti suurin yksittäinen hanke, Barry Millingtonin kirjan Richard Wagner Elämä ja teokset, kääntäminen ja kustantaminen on nyt vihdoin toteutumassa. Tarkkuutta ja kestävyyttä vaatinut käännös- ja toimitustyö on vienyt yli kolme vuotta, jonka aikana alkuperäinen kääntäjä Uolevi Karrakoski halusi terveydellisistä syistä luopua kääntäjän tehtävästä. Lopullisen vastuun käännöksestä on nyt ottanut FL Jopi Harri. Kirjan toimittajana on koko ajan ollut Peter Häggblom.

Suomenkielisessä Wagner-kirjallisuudessa Millingtonin teos on ensimmäinen, joka käsittelee sekä Wagnerin elämää että hänen sävellyksiään yksityiskohtaisella tasolla. Barry Millington oikaisee vääriä käsityksiä tukeutumalla sekä omiin että muiden Wagner-tutkijoiden tuoreisiin tutkimustuloksiin ja tuo kirjassaan tuoreimman tiedon lukijan ulottuville. Kirjan ensimmäinen osa on elämäkerrallinen ja toisessa osassa hän antaa kaikista oopperoista yksityiskohtaisen selostuksen. Kirjan viimeinen kappale esittää säveltäjän muutakin musiikillista tuotantoa, jota harvemmin on kuvattu. Millington kuvaa teosten syntyvaiheita sävellysprosesseineen, tekee musiikillisen analyysin, kommentoi oopperoiden juonta sekä kertoo, miten oopperoita on vuosien saatossa tulkittu. Kirja on mitä mainioin kommentaari ja kumppani kaikille Elämäni-kirjan lukijoille.

Wagnerin vetovoimainen ja itsekeskeinen persoonallisuus sekä hänen taidetta, vallankumousta ja "rotupuhtautta" koskevat teoriansa tuodaan kirjassa esiin sosiaalista ja kulttuurillista taustaa vastaan. Uskomme kirjan palvelevan sekä musiikin ammattilaisia että ns."Ôtavallista" oopperayleisöä. Runsas 350-sivuinen kuvitettu kirja julkaistaan kovakantisena ja sidottuna.

Tällä hetkellä uskomme, että saamme kirjan painosta syyskuuhun mennessä ja tarjoamme sitä nyt jäsenille ennakkotilaajan ehdoin à 36 e (32 e + 4 e lähetyskulut). Kirjakaupan suositushinta tullee olemaan arviolta 46-49 e. Maksamalla ennakkohinnan 15.5. mennessä seuran tilille ÅAB 660100-1205046, ja viestikenttään merkintä "Millington", varmistat, että saat kirjan uunituoreena postissa kotiin jäsenkortistossa olevaan osoitteeseen heti saatuamme sen kirjapainosta. Toukokuun 16. alkaen kirjan hinta seuralta tilattuna on 42 e (sis. lähetyskulut).

Muut kirjat, julkaisut, pinssit, tarrat

Wagner-kirjoja ja vanhoja Wagneriaanin numeroita, pinssejä ja tarroja voi tilata Heikki Virriltä (ks. osoite kirjeen yläosasta). Saatavilla on jäsenhintaan mm.:
Barry Millingtonin Richard Wagner Elämä ja teokset ennakkoon 15.5. mennessä tilattuna à 32 e (+lähetyskulut 4 e) 16.5. jälkeen 36 e (+ lähetyskulut 6 e)
Peter Bassettin Ring-kirja, suomeksi, à 17 e
Wagner: Elämäni à 36 e (+ lähetyskulut 6 e)
Luoma: Tristan ja Isolde à 13 e
Asikainen & Sinkkonen: Ring-kirja á 26 e
10-vuotispinssi, tummansininen à 2 e
SWS-tarra 7 x 10,5 cm à 2 e
Saatavissa olevat vanhat Wagneriaanit maksavat jäsenille 5 e, paitsi nro 18 (sis. CD:n) à 8 e. Muutamien numeroiden (10 ja 11) painos on lopussa. Lähetyskulut lisätään: lehdet ja kirjat 2-6 e / lähetys; pinssit ja tarrat 1 e / lähetys.

Vuoden 2003 jäsenmaksu

Vuosikokouksessa tehdyn päätöksen mukaan jäsenmaksu on vuonna 2003 vuosijäseneltä 22 e (ed. v. 21), perhejäseneltä (toiselta samassa osoitteessa asuvalta) 9 e (8,50), nuorisojäseneltä 16 e (16) [edellyttää, että olet ilmoittanut jäsensihteerille syntymäaikasi ja olet alle 26-vuotias], yritysjäseneltä à 100 e (100) ja ainaisjäseneltä 220 e (210). Uusilta jäseniltä peritään lisäksi liittymisvuonna 10 e:n (10) liittymismaksu. Perhejäseniltä liittymismaksua ei peritä.

Pyydämme ystävällisesti maksamaan oheisella laskulla/pankkisiirrolla kahden viikon sisällä tilille Liedon SP 430915-260805. Merkitse viitenumero, jos maksat automaatilla/päätteellä.

Jos pankkisiirto katoaa, pyydämme siitä huolimatta maksamaan jäsenmaksun ensi tilassa eo. tilille. Tässä tapauksessa maksat ilman viitepankkisiirtoa, jolloin merkitset viestikenttään jäsenm ja mikäli jäsenen nimi poikkeaa maksajan (= tilin omistajan) nimestä, jäsenen nimen tai jäsennumeron (numero näkyy jäsenkirjeen osoitetarrasta).

Kaikkien ajoissa jäsenmaksunsa maksaneiden kesken arvomme levypalkinnon. Muista, että vuoden 2004 Bayreuth-lippujen arvontaan osallistuminen edellyttää jäsenmaksun suorittamista ajallaan!

Maksamalla jäsenmaksusi nyt varmistat, että saat myös loppuvuoden Wagneriaanin. Samalla säästät meidät melkoiselta vaivalta maksunsa unohtaneiden muistuttamisessa. Jäsenmaksun yhteydessä (tai muutoin) seura ottaa edelleen kiitollisuudella vastaan lahjoituksia. Hallitus päätti kokeilla uutta kohdetta vuonna 2003 kertyneille lahjoituksille. Näin ollen (jollei lahjoittaja toisin ilmoita) kaikki vuodelta 2003 kertyneet lahjoitukset ohjataan rahastoon, jonka kertymä annetaan vuoden päästä Kansallisoopperan tulevien uusien Wagner-produktioiden käyttöön. Näillä näkymin seuraava SKO:n uusi Wagner-teos tulee olemaan Parsifal (suunniteltu ensi-ilta pääsiäisviikolla 2005, johon meillä on jo iso lippuvaraus). Haluamme tällä tavalla olla myötävaikuttamassa uuden ajattelutavan luontiin myös Suomessa, eli oopperataidetta voivat (ja pitää) täällä edistää muutkin kuin valtio, kunta ja muutamat sponsoreina toimivat suuryhtiöt. Tämäntapainen rahojen keräys on eräs tärkeimpiä toimintamuotoja muiden lähinnä anglosaksisten maiden Wagner- ja muille kulttuuriseuroille. Pienetkin lahjoitukset ovat tervetulleita. Vaikka tällä tavalla kertyvä summa ei muodostuisikaan suureksi, uskomme, että sillä on tärkeä symbolinen merkitys.

TULEVAT TILAISUUDET TURUSSA

Ma 14.4. ja ti 15.4. klo 19 Park Hotelin rauhallisessa saunakabinetissa (Rauhankatu 1). Piinaviikolla toteutamme jo monta vuotta kyteneen ajatuksen valmistautua pääsiäiseen Parsifalin avulla. Katsomme vastailmestyneeltä DVD-levyltä (tekstitetty engl/saks) Parsifalin ensimmäisen osan maanantaina ja lopun tiistaina. Kyse on Metropolitan Operan ja James Levinen tallennus vuodelta 1994, jonka on ohjannut Otto Schenk ja lavastanut Günther Schneider-Siemssen. Pääosissa laulavat: Kundry: Waltraud Mayer, Parsifal: Siegfried Jerusalem, Gurnemanz: Kurt Moll, Amfortas: Berndt Weikl, Klingsor: Franz Mazura ja Titurel: Jan-Hendrik Rootering. Pakollisesta tarjoilusta (kahvi/tee + pulla) perimme 5 e/ilta (arvo 7 e).

Ke 14.5. klo 18.30 Sibeliusmuseossa, Piispank. 17, ohjelmailta, jossa Markku Lulli-Seppälä puhuu aiheesta Maailmanmusiikin sävelasteikkojen kehitys muinaisuudesta tulevaan. (Yhtymäkohtia löytyy mm. joistakin Wagnerin ja Puccinin oopperoista.)

Samanaikaisesti (toukokuussa) museossa on Wagner-näyttely, joka avataan jo klo 18. Näyttely kertoo Jean Sibeliuksen suhteesta Wagnerin musiikkiin. Suhde oli ajankohtainen 1894, jolloin Sibelius suunnitteli oman oopperan säveltämistä ja matkusti Bayreuthiin tutustuakseen Wagnerin musiikkiin. Matkan aikana Sibelius koki todellisen Wagner-kriisin, joka muutti hänen asenteensa myöhemmin jyrkän kielteiseksi. Näyttely valottaa kuitenkin toisenlaista puolta Sibeliuksen Wagner-suhteesta. Näyttelyyn tulee lähes 30 roolikuvaa oopperalaulajista Bayreuthin oopperajuhlilta 1890-luvulta. Näyttelyn päätyttyä yleisöllä on mahdollisuus myös ostaa roolikuvia. Näyttelyyn on 14.5. vapaa pääsy.

Neuvottelemme myös mahdollisuudesta saada Akademiska Orkestern soittamaan tilaisuudessa Tristan-alkusoiton ja jonkin Sibeliuksen kappaleen. Kerromme tästä lisää myöhemmin sähköpostitse.

Tule siis jo klo 18 tutustumaan ensin näyttelyyn ja sitten seuraamaan ohjelmaamme. Vapaa pääsy.

La 24.5. klo 15 Halikon Hirvilinnassa Pentti Perksalon (kunniajäsen) kotikonsertti pianistina Jussi Törnwall. Ohjelmassa on kahden Richardin eli Richard Wagnerin ja Richard Straussin musiikkia. Lähtö Aurakatu 2 klo 14.10. Ilmoittautumiset 20.5. mennessä Peter Häggblomille. 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan. Matkakulujen (Turku-Halikko) ja seuran järjestämän kahvituksen kustannusten peittämiseksi pyydämme maksamaan ilmoittautumisen yhteydessä 10 euroa tilille ÅAB 660100-1205046 (viesti "Halikko").

Ti 16.9. klo 18.00 Turun kulttuurikeskuksen Sinisessä salissa (2. krs, Vanha Suurtori 5) Teatterikorkeakoulun taiteentutkimuksen professorin, FT Pentti Paavolaisen luento "Wagner ja aikansa näyttämötaide". Luento käsittelee sitä eurooppalaista teatterimaisemaa, josta Wagner näyttämötaiteilijana ponnisti ja jonka hän mullisti. Vapaa pääsy.

Ke 8.10. klo 18.00 Turun kulttuurikeskuksen Sinisessä salissa (2. krs, Vanha Suurtori 5) FT Antti Vihisen esitelmä "Natsien Wagner-estetiikka". Esitelmässä käsitellään myös Winifred Wagneria ja Wagner-perheen suhdetta Hitleriin Brigitte Hamannin vuonna 2002 ilmestyneen teoksen perusteella. Vapaa pääsy.

TILAISUUDET HELSINGISSÄ

Ti 8.4. klo 18 Sibelius-Akatemian Wegelius-salissa (Töölönkatu 28) professori Eero Tarasti kertoo klassisesta ja uudemmasta Wagner-tutkimuksesta.

Ti 20.5. klo 18 Wegelius-salissa Cristina Andersson laulaa Wesendonck-laulut ja Martti Parkkari kertoo niistä. Cristinaa voi kuulla jo ennakkoon hänen omassa konsertissaan 18.5. klo 19 Sibelius-Akatemian konserttisalissa.

Ti 3.6. Suomen Elokuva-arkisto esittää Wagner-seuran pyynnöstä elokuvan Ludvig II (2,5 tunnin versio) klo 18 elokuvateatteri Orionissa (Eerikinkatu 15-17). Tilaisuus alkaa Henry Baconin elokuvaesittelyllä. Varaamme teatterista liput 50 henkilölle. Ole hyvä ja ilmoita maksaessasi, että kuulut Wagner-seuraan. Lipun hinta on 3,50 euroa.

To 25.9. klo 18.30 Wegelius-salissa säveltäjä Einojuhani Rautavaara esitelmöi.

To 23.10. klo 18.30 Wegelius-salissa historiantutkija, VTM Markku Jokisipilä arvioi kytkentää Richard Wagnerin ja Adolf Hitlerin välillä.

JOENSUU

Seura järjestää myös Helsingin ja Turun ulkopuolella luentoja edellyttäen, että paikkakunnan omat jäsenet vastaavat tilaisuuksien käytännön järjestelyistä. Tänä keväänä on vuorossa Joensuu, jossa paikallinen aktiivijäsenemme Kaija Keinonen on suunnitellut seuraavan kiintoisan tilaisuuden.

Ma 7.4. klo 18 Joensuun kaupunginkirjaston Muikku-salissa esitelmöitsijänä on YLE:n musiikkitoimittaja, kapellimestari Klaus Pylkkänen, joka puhuu aiheesta Näkökulmia Wagnerin Ringiin. Tulkaa siis kaikki sen suunnat jäsenet joukolla Joensuun kirjastoon ja tuokaa musiikista kiinnostuneet ystävät ja naapurit mukaan. Vapaa pääsy. Tervetuloa!
Bayreuth 2003 sekä arvonta vuodelle 2004
Kilpailu lipuista kovenee ja ensin meille ilmoitettiin, että saamme 2003 liput vain neljälle henkilölle. Anovien puhelinsoittojen jälkeen festivaalin johto päätti kuitenkin antaa meille ns. normaalimäärän lippuja, eli saimme 24 jäsenelle (ed. v. 24) liput kesän 2003 Bayreuth-festivaaleille. Suurempi ryhmä (20) näkee siellä 12. - 14.8. Lohengrinin, Hollantilaisen ja Tannhäuserin. Sen lisäksi stipendiaattiryhmä (4) näkee Ringin 6. - 11.8.

Mikäli haluat osallistua vuoden 2004 Bayreuth-lippujen arvontaan, sinun kannattaa jo nyt ilmoittautua (kuitenkin viimeistään 1.7.2003 mennessä) Peter Häggblomille, joko sähköpostitse tai postikortilla! Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla 1.7. mennessä 5 e/hlö arvontaan osanottomaksu seuran tilille ÅAB 660100-1205046 (pankkisiirtoon viesti "Bayreuth-arvonta". HUOM! Käytä erillistä pankkisiirtoa, äläkä yhdistä sitä esim. jäsenmaksuun.) Tätä maksua ei palauteta, vaikka emme pystyisi järjestämään sinulle lippua.

Arvontaan osallistumisen edellytyksenä on seuramme jäsenyys (myös mahd. matkakumppanilta) ja ajoissa maksettu jäsenmaksu. Vuoden 2003 Bayreuthin kävijät voivat osallistua vain, mikäli muita lähtijöitä ei ole tarpeeksi. Loppuvuoteen mennessä selviää, saammeko lippuja, ja ketkä arvontaan osallistuneista saavat oikeuden lunastaa liput mahdollisesti saamamme kesän 2004 kiintiöstä.

Oopperaliput (yleensä kolmeen tai neljään esitykseen) maksavat n. 75-170 e/esitys. (Kerro, haluatko mieluummin halvat vai kalliit liput.) Itse matka Bayreuthiin on omatoiminen, lento + juna n. 400-600 e, majoitus Bayreuthissa n. 35-100 e/hlö/yö.

Edelleen kehotamme kaikkia lipuista kiinnostuneita myös yksityisesti ilmoittautumaan Bayreuthin lippukassan jonoon. Tämän hetken jonotusaika lienee 7-9 vuotta. Varauksia voi tehdä max. kahdelle henkilölle ja se tapahtuu ns. "Bestellscheinilla", joka on määrämuotoinen tilauslomake. Tällaisen tilauslomakkeen (Bestellschein) voi tilata elo-syyskuussa lähettämällä osoitteella Bayreuther Festspiele Kartenbüro, Postfach 10 02 62, D-95402 BAYREUTH esim. seuraavansisältöisen kirjeen/postikortin:

"Ich NN wäre Ihnen sehr dankbar, wenn Sie mir bitte einen Bestellschein für Karten zu den Festspielen 2004 schicken könnten. Meine Adresse ist: xxxxxx. Ich bin ein Mitglied des Finnischen Wagner-Verbands, Turku".

Bestellschein palautetaan täytettynä lokakuun alkuun mennessä.

Bayreuthilla on oma mielenkiintoinen kotisivunsa: http://www.bayreuther-festspiele.de.

Vuoden 2003 stipendiaattimme
Suomen Wagner-seura on päättänyt myöntää vuoden 2003 Bayreuth-stipendinsä bassobaritoni Kouta Räsäselle. Stipendin tarkoituksena on kannustaa lahjakkaita nuoria oopperataiteilijoita paneutumaan ja suuntautumaan Richard Wagnerin teosten esittämiseen. Stipendi sisältää matkan kesän 2003 Wagner-juhlille Bayreuthiin, oopperaliput Ringiin sekä mm. festivaaliteatterin esittelyn.

MATKAT:

SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN HOLLANTILAINEN, TURANDOT JA TRISTAN 17. - 20.7.2003

Vielä ehtii ilmoittautua 15.4. asti mukaan ensi kesän Savonlinnan matkalle. Alla tiedot matkasta:

Teemme matkan Turusta Hämeenlinnan kautta Savonlinnaan, jossa näemme kolme oopperaa: Lentävä Hollantilainen, Turandot ja Tristan & Isolde. Alla lisätietoja oopperoista. Tätä matkaa järjestää Outi Jaakola, joka myös toimii matkanjohtajana. Rindellin linja-auto lähtee torstai-aamuna 17.7. Turusta klo 7.30 ja ottaa Hämeenlinnasta tulevat autoon n. klo 9.40. Hämeenlinnassa pidetään samalla kahvitauko. Matkalla pidetään ruokatauko ja matkan aikana Jopi Harri kertoo meille oopperoista. Savonlinnaan arvioimme saapuvamme n. klo 16.

Hollantilaisen esitys alkaa klo 20.00. Savonlinnassa saatetaan järjestää muutakin ohjelmaa, kuten käynti Retretissä, tms. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli olet sellaisesta kiinnostunut. Kerromme siitä sitten myöhemmin lisää. Paluumatkalle lähdemme sunnuntaina n. klo 13. Arvioitu saapumisaika Hämeenlinnaan klo 19 ja Turkuun n. klo 21.

Matkan hinta majoituksineen (ilman oopperalippuja) kesähotellissa nimeltään Malakias (n. 2 km keskustasta) on 240 e/hlö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneessa matkan hinta on 315 e. Aamupala ei sisälly hintaan. Aamiaismahdollisuus esim. vieressä sijaitsevassa ravintola Olterissa. Järjestämme päiväkuljetukset kesähotellista Savonlinnan torille ja sieltä takaisin.

Tarjoamamme oopperalippupaketit sisältävät liput vain pakettina kaikkiin kolmeen esityksiin. Lippumme ovat kahdesta hintaluokasta. L1 kalliit liput 3 kpl (A-katsomo) maksavat yht. 295 e. L2 halvemmat liput 3 kpl (B tai C-katsomo) yht. 121 e. Ilmoittaudu niin pian kuin mahdollista, kuitenkin 8.4.03 mennessä, Peter Häggblomille, p. 02-232 2280, 041-5446922 (UUSI) tai e-mail: peter.haggblom@kolumbus.fi. (UUSI). Kerro, tuletko Turusta vaiko Hämeenlinnasta.

Osanoton varmistamiseksi pyydämme maksamaan oma-aloitteisesti oopperalippujen hinta heti saatuasi meiltä vahvistuksen, että lippuja ja paikkoja on, seuran tilille ÅAB 660100-1205046. Pankkisiirron Viesti-kenttään merkitään majoitus- sekä lippukategoria esim. Sav L1 tai Sav L2 ja 1 hh. Varsinaisen matkan hinta (vaihtoehdot A-D, eli bussi ja majoitus) pyydetään maksamaan oma-aloitteisesti em. tilille 2.5. mennessä. Viesti-kenttään merkintä esim. Sav A2. Jos joudut peruuttamaan matkasi omavastuu on 30 e + vastuu oopperalippujen hinnasta sekä hotellin mahdollisesti meiltä veloittamista peruutuskuluista, jollei tilallesi löydy toista osanottajaa, jolloin se on em. 30 e. Suosittelemme matkavakuutusta, joka kattaa peruutuskulut mm. sairastapauksessa.

Kesällä 2003 järjestelyvastuu matkasta siirtyy matkanjohtajana toimivalle Outi Jaakolalle (Varkkavuorenk. 40 A 10, 20100 TURKU, puh. 02-2547615 tai 050-3501563).

Wagner-seuran matka Edinburghin Festivaaleille 25-31.8.2003 (Cycle II 25, 26, 28, 30 Aug 2003)

Tämän matkan 30 paikkaa myytiin viime syksyllä hetkessä loppuun. Kaikille matkalaisille on kerrottu yksityiskohdista erillisissä matkatiedotteissa. Matkanjohtajana toimii Peter Häggblom.

Koko ryhmän alustava lentoaikataulu Edinburghiin on Helsingistä (KLM:n vuorolla KL-1164) 25.8.03 Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.30 ja jatkoyhteys Edinburghiin 09.35 - 10.10 (UK-2073). Paluulento saapuu Vantaan kentälle su 31.8. klo 22.25 (KL-1171). Katso lopullinen lentoaikataulu lentolipuista, jonka Rindell-Matkat lähettää postisa kotiin ennen matkaa.

Tristanin alkusoitto Turussa 3.5.
Akademiska Orkesternin kevään sinfoniakonsertti la 3.5. klo. 16, Turun konserttitalolla.

Orkesterin 75-vuotisjuhlakonsertin ohjelma:
Richard Wagner: Tristan & Isolde alkusoitto
Edvard Elgar: Sellokonsertto op.85
Antonin Dvorák: Sinfonia nro 9"ÔUudesta maailmasta"
Sellosolisti Andreas Helling, johtaa Sauli Huhtala.
Internet, yhteys sähköpostitse ja postiosoitteen muutokset
Seuran www-sivuilta http://users.utu.fi/hansalmi/sws/ löydät mm. tuoreimman jäsenkirjeen. Siellä on myös tiedot ohjelmanmuutoksista ja ajankohtaisista asioista. Viime vuonna avasimme keskusteluryhmä SWS-foorumin, johon toivomme jäsenten mielipiteiden vaihtoa. Jos keskustelu tyrehtyy, foorumi suljetaan. Näin kävi viime kesänä, mutta avasimme sen syksyllä uudestaan. Myös Wagneriaanissa olleita artikkeleita on jatkossa netistä saatavissa entistä enemmän. Kotisivuiltamme löydät paljon hienoja Wagner-linkkejä sekä myös vanhat jäsenkirjeet, vuosikertomukset jne.

Jos sinulla on sähköpostiosoite, muista kertoa se seuralle lähettämällä sähköpostiviesti jäsenrekisterin ylläpitäjälle Jopi Harrille, jharri@utu.fi. Tällöin voit halutessasi saada pikatiedotteita ajankohtaisista seuran toimintaan ja Wagneriin liittyvistä asioista. Sähköpostiosoitteenmuutosten voimaantulo saattaa kestää 2-4 viikkoa. Ota uudelleen yhteyttä Jopiin, jos et vielä yli kuukauteen muutoksen ilmoituksen jälkeen ole saanut sähköpostiviestejämme oikeaan osoitteeseen.

Asunnon muutostilanteessa pyydämme ilmoittamaan aina uuden postiosoitteesi meille (Jopi Harrille), muutoin Wagneriaani, meiltä tilaamasi liput, ym. lähetykset eivät löydä perille.

Muista kertoa muuttuneet yhteystiedot myös Peterille, silloin kun varaat matkoja tai lippuja. Muuten lähetettävät liput ja tärkeä matkoihin liittyvä posti saattavat joutua hakoteille.

HUOM! Peter Häggblomin sähköpostiosoite on muuttunut. Uusi on peter.haggblom@kolumbus.fi. Samoin kännykkänumero on vaihtunut. Uusi on 041-5446922.

Hyvää alkanutta kevättä ja aktiivista Wagner-harrastusta t. Suomen Wagner-seura ry

Heikki Virri, Niina Impivaara ja Peter Häggblom