Main menu

Jäsenkirje 2004-1

MUISTILISTA SEURAN TOIMINNASTA

  • Ti 30.3. klo 18, Turku, kulttuurikeskus (Sininen sali, II krs., Vanha Suurtori 5). Matti Lehtonen jatkaa Parsifalin musiikillista analysointia.
  • Ti 6.4. ja ke 7.4. klo 17.30, Turku, kulttuurikeskus (Sininen sali, II krs.). Parsifal videotykiltä osat 1 ja 2.
  • Ti 20.4. klo 18, Helsinki, Sibelius-Akatemian Wegelius-sali. Teatteritieteen yo Jukka von Boehm esittelee parhaina pitämiään Ring-levytyksiä.
  • Ti 11.5. klo 18 Helsinki, Sibelius-Akatemian Wegelius-sali. Sibeliustalon toimitusjohtajan, FT Antti Vihisen esitelmä aiheesta Natsien Wagner-estetiikka.
  • Ma 30.8., ke 1.9. la 4.9. ja ti 7.9. Nibelungin sormuksen II sykli Kansallisoopperassa. Matka Turusta kolme tuntia ennen esitysten alkua. (ks s. 3)
  • To 23.9. klo 18. Turku, Kulttuurikeskus.(Sininen sali,II krs) prof. Hannu Salmi aiheena Sormuksen ritarit - Jackson ja Wagner..
  • To 30.9. klo 18.30 Helsinki, Sibelius-Akatemian, Wegelius-salissa Anita Välkki kertoo Wagner rooleistaan.
  • Ti 19.10. klo 19 Turku, Park Hotelli, Jugend-kabinetti, Jack Leo kertoo ääninäyttein suurista Wagner-äänistä.
  • To 25.11. klo 18 Helsinki Sibelius-Akatemian Wegelius-salissa Jack Leo kertoo ääninäyttein suurista Siegfried-laulajista.

YLEISTÄ

Seuran vuosikokouksessa Turussa 8.2.2004 vahvistettiin vuoden 2003 tilinpäätös ja vuosikertomus sekä toimintasuunnitelma vuodeksi 2004. Vuosikertomus on luettavissa uudesta Wagneriaanista (s. 60-61), joka lähetetään tämän kirjeen mukana kaikille jäsenmaksunsa v. 2003 maksaneille.

Seuran hallituksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi vuosikokoukseen 2006 asti Heikki Virri. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi uudelleen Matti Luukkainen Helsingistä ja Martti Parkkari Turusta sekä uusiksi jäseniksi Heikki J. Eskelinen Espoosta ja Stina Gerke Paraisilta. Toista kauttaan jatkavat Peter Häggblom, Jopi Harri, Liisa Moilanen Turusta ja Riitta-Eliisa Laine Helsingistä. Tilintarkastajaksi valittiin edelleen Tapio Eriksson Porista ja varalle uutena Mirja Kainu Turusta.

Hallitus on järjestäytynyt ja Riitta-Eliisa Laine jatkaa varapuheenjohtajana sekä Peter Häggblomin edelleen toiminnanjohtajana ja rahastonhoitajana. (Pj:n, varapj:n ja toim.j:n yhteystiedot kirjeen alussa.) Uudeksi sihteeriksi on valittu Stina Gerke (stina.gerke@parnet.fi) puh. 040-7420845 ja tiedotussihteeriksi Heikki J. Eskelinen, (heikki.j.eskelinen@articale.inet.fi), puh. 09-8813852, 040-5561881. Jäsensihteerin tehtäviä jäsenrekisterin ylläpitoineen hoitaa Matti Luukkainen. (mluukkai@cs.helsinki.fi), puh. 040-5477215.

Wagneriaanin vastaavaksi toimittajaksi nimitettiin Heikki Virri; taittajana jatkaa Robert Storm, joka myös valittiin uudeksi jäseneksi Turun ohjelmatoimikuntaan. Seuran www-sivuista vastaa edelleen Matti Luukkainen.

UUSI KUNNIAJÄSEN

SWS:n hallitus on päättänyt kutsua oopperalaulaja Anita Välkin kunniajäsenekseen. Hän kunniajäsenistämme järjestyksessä nro 9.

UOLEVI KARRAKOSKEN NIMIKKO-RAHASTO julistaa haettavaksi kaksi apurahaa vuodeksi 2004. Apurahaa, jonka voivat hakea nuoret enintään 25-vuotiaat henkilöt, koostuu tällä kertaa rahaston myöntämästä lippuavustuksesta Kansallisoopperan toiseen Ring sykliin (30.8-7.9.2004). Ensisijaisesti avustus oikeuttaa lunastamaan yhden 3. parven 120 euron hintaisen lipun puoleen hintaan eli 60 eurolla. Apurahaa voivat hakea myös seuran kautta lippunsa jo ostaneet niin että heille hyvitetään jo maksetusta lipun hinnasta 60 euroa.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset osoitetaan 20.4.2004 mennessä seuran hallitukselle os. Suomen Wagner-seura ry, Peter Häggblom Puolalanpuisto 4 a 4, 20100 TURKU, puh. 02- 232 2280. Hakemuksen voi myös toimittaa sähköpostitse: peter.haggblom@kolumbus.fi. Kerro lyhyesti perustelut, miksi katsot olevasi "oikea henkilö" saamaan apurahaa. Apurahan saajalla on oikeus osallistua ? hintaan seuran järjestämään bussikuljetukseen Turusta ko. esityksiin (bussimatka à 10 e eli 40 e/koko sykli).  

Rahastoa voi mielellään kartuttaa uusilla lahjoituksilla. Rahaston pankkitili on ÅAB 660100-4699245. Nimikkorahastosta enemmän v. 2003 vuosikertomuksessa ja Wagneriaanissa nro 23.

VUODEN 2004 JÄSENMAKSU

Vuosikokous päätti pitää jäsenmaksut edellisvuoden suuruisina niin, että ns. "normaali" jäsenmaksu on vuonna 2004 vuosijäseneltä 22 e (ed. v. 22), perhejäseneltä [toiselta samassa osoitteessa asuvalta] 9 e (9), nuorisojäseneltä 16 e (16) [edellyttää, että olet ilmoittanut jäsensihteerille syntymäaikasi ja olet alle 26-vuotias], yritysjäseneltä à 100 e (100) ja ainaisjäseneltä 220 e (220). Uusilta jäseniltä peritään lisäksi liittymisvuonna 10 e:n (10) liittymismaksu. Perhe- ja nuorisojäseniltä liittymismaksua ei peritä.

Pyydämme ystävällisesti maksamaan oheisella laskulla/pankkisiirrolla kahden viikon sisällä tilille Liedon SP 430915-260805. Merkitse viitenumero, jos maksat automaatilla/päätteellä.

Jos pankkisiirto katoaa, pyydämme siitä huolimatta maksamaan jäsenmaksun ensi tilassa eo. tilille. Tässä tapauksessa maksat ilman viitepankkisiirtoa, jolloin merkitset viestikenttään jäsenm ja mikäli jäsenen nimi poikkeaa maksajan (=tilin omistajan) nimestä, jäsenen nimen tai jäsennumeron (numero näkyy jäsenkirjeen osoitetarrasta).

Kaikkien ajoissa jäsenmaksunsa maksaneiden kesken arvomme levypalkinnon. Muista, että esim. vuoden 2005 Bayreuth-lippujen arvontaan osallistuminen edellyttää jäsenmaksun suorittamista ajallaan!

Maksamalla jäsenmaksusi nyt varmistat, että saat myös loppuvuoden Wagneriaanin. Samalla säästät meitä siltä suurelta työltä, joka aiheutuu, kun muistutamme maksunsa unohtaneita.

Jäsenmaksun yhteydessä (tai muutoin) seura ottaa edelleen kiitollisena vastaan lahjoituksia. Hallitus päätti jatkaa v. 2003 aloitettua käytäntöä kohdistaa vuoden 2004 lahjoitukset Kansallisoopperalle:

Lahjoituksia voi tehdä Kansallisoopperan hyväksi
Jäsenten seuralle tekemät lahjoitukset ohjataaan myös vuonna 2004 Kansallisoopperan tuleviin Wagner-produktiohin. Seuraava oopperan uusi Wagner-teos on Parsifal (suunniteltu ensi-ilta maaliskuulle 2005, johon meillä on jo iso lippuvaraus). Haluamme tällä tavalla olla myötävaikuttamassa uuden ajattelutavan luontiin myös Suomessa eli oopperataidetta voivat täällä edistää muutkin kuin valtio, kunta ja muutamat sponsoreina toimivat suuryhtiöt. Pienetkin lahjoitukset ovat tervetulleita. Vaikka tällä tavalla kertyvä summa ei muodostuisikaan isoksi, uskomme että sillä on tärkeä symbolinen merkitys.

Tuoreessa Wagneriaanissa kerrotaan vuonna 2003 kertyneiden keräysrahojen luovuttamisesta.

Jos haluat tukea nuorten Wagner-harrastusta, voit ohjata lahjoituksesi suoraan Uolevi Karrakosken nimikkorahaston tilille: ÅAB 660100-4699245.

UUTUUSKIRJA JA VANHAT LEHDET

Barry Millingtonin kirja Richard Wagner - Elämä ja teokset ilmestyi syksyllä suomeksi. Kuvitetun kovakantisen kirjan on suomentanut musiikkitieteilijä, FL Jopi Harri ja toimittanut seuran toiminnanjohtaja Peter Häggblom. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus ostaa kirja jäsenetuhintaan 38 ¤ (+ toimituskulut 4 ¤). Kirjan suositushinta kirjakaupassa on 49,50 ¤. Kirjaa voi tilata Peter Häggblomilta ja sähköpostitse myös Heikki Virriltä. Voit myös täyttää tilauslomakkeen seuran Internet-sivuilla kohdassa "Kirjat" osoitteessa:
http://www.cs.helsinki.fi/u/mluukkai/sws/julkaisut/
Sieltä löydät myös muita Wagner-kirjoja. Tilauskuponki uuden Wagneriaanin sivulla 61.

Kirjoja myydään myös seuran järjestämissä tilaisuuksissa. Voit myös noutaa kirjoja käteismaksua vastaan: Turusta Peter Häggblomilta (puh 02-232 2280) ja Helsingissä Pekka Heikkilältä, Haarniskatie 9 B 16,00910 HELSINKI (puh 09-3443803). Soita etukäteen ja varmista että ollaan kotona.

Saatavissa olevat vanhat Wagneriaanit maksavat à 5 e, paitsi nro 18 (sis. juhla-CD:n) à 8,50 e. Muutamat numerot ovat loppuneet.  Toimituskulut lisätään.

TILAISUUDET TURUSSA

Ti 30.3. klo 18 Kulttuurikeskuksen Sinisessä salissa (II krs., Vanha Suurtori 5) Matti Lehtonen jatkaa Parsifalin musiikillista analysointia kertoen pääasiassa harmoniaideoista ja verraten niitä mm. Tristaniin ja Isoldeen.

Ti 6.4. klo 17.30 (ensimmäinen osa) ja ke 7.4. klo 17.30 (loput) Kulttuurikeskuksen Sinisessä salissa jatketaan viime vuonna aloitettua traditiota katsoa Parsifal-tallenne piinaviikolla. Käytettävissämme on videotykki ja kotiteatterisoundi. Tänä vuonna näemme Harry Kupferin ohjauksen Berliinin Staatsoperissa 1993: Daniel Barenboim johtaa Staatskapelle Berlin ja Chor der Deutschen Staatsoper Berlin. Pääosissa: P: Poul Elming, A: Falk Struckmann, G: John Tomlinson ja Waltraud Meier, K: Günther von Kannen, T: Fritz Hübner. Lavastus: Hans Schavernoch ja puvustus: Christine Stromberg. Nähtävää tallennetta ei ole tekstitetty ja sen (kahden illan) yhteiskesto on 4 h 4 min. Tilaisuuksissa on tarjoilua. (Muuten vuoden päästä saamme sitten nähdä Kansallisopperassa "livenä" juuri Kupferin ja Schavernochin uuden Parsifalin.)

To 23.9.klo 18-20 Kultuurikeskuksen Sinisessä salissa prof. Hannu Salmi puhuu aiheesta Sormuksen ritarit: Richard Wagner ja Peter Jackson. Esitelmässään hän vertailee Wagnerin Sormus-tetralogiaa Jacksonin Sormusten Herra -elokuvatrilogiaan. Kerro myös Tolkien-ystävillesi.

Ti 19.10. klo 19 Park Hotelin Jugend-kabinetissa, Rauhankatu 1, FM Jack Leo kertoo äänilevynäyttein suurista Wagner-äänistä.  Sisäänpääsy à 5 e, johon sisältyy kahvi/tee/kaakao + pulla (arvo 7 e). Tervetuloa!

TILAISUUDET HELSINGISSÄ

 Ti 20.4. klo 18 Sibelius-akatemian Wegelius-salissa, Töölönkatu 28, Jukka von Boehm esittelee suuria Ring-taltiointeja ääninäyttein.

Ti 11.5. klo 18 Sibelius-akatemian Wegelius-salissa Sibeliustalon toimitusjohtajan FT Antti Vihisen esitelmä Natsien Wagner-estetiikka. Esitelmässä käsitellään myös Winifred Wagneria ja Wagner-perheen suhdetta Hitleriin Brigitte Hamannin vuonna 2002 ilmestyneen teoksen perusteella.

Elokuussa seuran jäsenillä on mahdollisuus päästä seuraamaan jonkin Ring-oopperan ilta- harjoitusta (todennäköisesti Valkyyriaa tai Jumalten tuhoa) Kansallisoopperassa. Vierailun järjestely on ollut vireillä jo viime vuoden lopusta, mutta oopperan tiukan aikataulun ja näytäntöteknisten työntekijöiden lakon vuoksi tarkkaa päivämäärää ei vielä ole voitu vahvistaa. Vierailupäivästä ilmoitetaan sähköpostitse kaikille email-osoitteensa ilmoittaneille heti ajankohdan varmistuttua. Muut jäsenet voivat tiedustella oopperavierailusta heinäkuun puolenvälin jälkeen arkisin joko Riitta-Eliisa Laineelta puh. 09-728 6545 tai 040-7009491 tai tiedotussihteeri Heikki J. Eskeliseltä 040-5561881.

To 30.9. klo 18.30 vieraaksemme saapuu taiteilija Anita Välkki, seuran uusi kunniajäsen, joka kertoo Wagner-rooleistaan Sibelius-Akatemian Wegelius-salissa. Saamme myös harvinaisuuden tilaisuuden kuulla otteita hänen 1961 Covent Gardenissa sekä 1964 Bayreuthissa esittämistään Brünnhilde-tulkinnoista

To 25.11. klo 18 FM Jack Leo kertoo suurista Siegfried-laulajista ääninäyttein Wegelius-salissa. Pikkujoulun merkeissä glögitarjoilua.

MATKAT
 
PIETARIIN MARIINSKIN RINGIIN 9-16.6. (?)

  Suunnitteilla on matka Turusta Helsingin kautta Pietarin valkeiden öiden Mariinskin Ringiin 9.-16.6.2004. Esityksiä johtaa Gergijev itse. Lähtö olisi 9.6. ja paluu 16.6. Esitykset 10.-15.6. Matka tehtäisiin bussilla Turusta Helsingin kautta, matkanjohtajana Peter Häggblom.

Matkan toteutuminen on valitettavasti vielä epävarma, koska emme ole ponnistuksista huolimatta, saaneet keskustasta hotellia ryhmällemme näin pitkäksi aikaa. Hintakin on em. syystä vielä täysin auki, samoin oopperalippujen hinnat. Karkea arvaus voisi olla, että matkan hinta majoituksineen olisi (hotellihinnasta riippuen) n. 550-750 euroa/hlö jaetussa 2 h huoneessa + oopperaliput arviolta 40-120 euroa/ilta (eli koko syklistä 160-480 e).

Kerro Peterille mahd. pian jos tällainen matka kiinnostaa. Tässä vaiheessa ilmoittautuminen ei ole sitova. Kerromme ennakkoilmoittautuneille kevään aikana toteutuuko matka.

KANSALLISOOPPERAN RING 2004

   Linja-autokuljetukset Turusta seuran järjestämälle Ring-matkalle lähtevät Aurakatu 2:stä aina kolme tuntia ennen esityksen alkua. Reininkultaan auto lähtee klo 16. Siinä jaetaan koko toisen Ring-syklin liput. Ne seuran kautta lippunsa varanneet, jotka eivät osallistu bussikuljetukseen, ovat jo (maaliskuun alussa) saaneet lippunsa postissa.

Esitysajat ovat: Reininkulta ma 30.8.2004 esitys klo 19 (bussi klo 16), Valkyyria ke 1.9. klo 18 (bussi klo 15), Siegfried la 4.9. klo 18 (bussi klo 15) ja Jumalten tuho ti 7.9. klo 17 (bussi klo 14).

Ringille on pestattu uudeksi kapellimestariksi Ralf Weikert. Ohjaus on Götz Friedrichin, lavastus ja puvut Gottfried Pilzin. Solisteina laulavat alustavien tietojen mukaan mm. Matti Salminen (Hagen, Hunding), John Treleaven (Siegfried), Susan Marie Pierson (Brünnhilde), Nina Stemme (Sieglinde), Juha Uusitalo (Wotan) ja Esa Ruuttunen (Alberich).

Lippuja lienee edelleen saatavissa Kansallisoopperan lippukassasta puh. 09-40302211. Voit vielä ilmoittautua bussikyytiimme Peterille puh. 02-2322280, jos sinulla on tai saat hankittua omat liput. Bussimaksu 20e/ooppera, johon sisältyy menomatkalla pullakahvit, peritään bussissa. Paluumatkalla tavanomaiset tarjoilut. Bussiemäntänä Outi Jaakola.

Koko Ringin aikana (siis myös I syklin aikana) seuralla on Wagner -tapaamis-, myynti- ja infopiste Töölölahden puoleisessa ala-aulassa. Siellä voi ennen esityksiä ja taukojen aikana käydä tapaamassa Wagner-ihmisiä ja tehdä Wagner-ostoksia. Myytävänä mm. Outin tekemiä silkkituotteita, kirjoja, Wagneriaani-lehtiä, levyjä, pinssejä, tarroja yms. Tiskillä palvelevat Outi Jaakola ja Heikki J. Eskelinen.  

BAYREUTH 2004

  Saimme yhteensä 17 jäsenelle (ed. v. 24) liput kesän 2004 Bayreuth-festivaaleille. Suurempi ryhmä 15 (ed.v. 20) Heikki Virrin johdolla näkee siellä 7. - 12.8. Ring-syklin. Sen lisäksi stipendiaatin kanssa matkustava kahden hengen pienryhmä (ed.v. 4) näkee oopperat: Tannhäuser, Holländer ja Parsifal 4. - 6.8. Vuoden 2004 stipendiaatista Liisa Viinasesta voit lukea Wagneriaanissa nro 23 s. 63.

BAYREUTH-ARVONTA VUODEKSI 2005

  Mikäli haluat osallistua vuoden 2005 Bayreuth-lippujen arvontaan, sinun kannattaa jo nyt ilmoittautua (kuitenkin viimeistään 1.7.2004 mennessä) Peter Häggblomille joko sähköpostitse tai postikortilla! Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla 1.7. mennessä 5 ¤/hlö "arvontaan osanottomaksu" seuran tilille ÅAB 660100-1205046 (pankkisiirtoon viesti "Bayreuth-arvonta". HUOM! Käytä erillistä pankkisiirtoa äläkä yhdistä sitä esim. jäsenmaksuun.). Tätä maksua ei palauteta, vaikka emme pystyisi järjestämään sinulle lippua

Arvontaan osallistumisen edellytyksenä on seuramme jäsenyys (myös mahd. matkakumppanin osalta) ja ajoissa maksettu jäsenmaksu. (Vuoden 2004 Bayreuthin kävijät voivat osallistua vain, mikäli muita lähtijöitä ei ole tarpeeksi.)

Seuran hallitus päätti, että tänä vuonna puolet (mahdollisesti) saamastamme kiintiöstä varataan ensikertalaisille (eli jäsenille, jotka eivät aikaisemmin ole olleet Bayreuthissa seuran lipuilla) ja että näiden keskinäinen järjestys määräytyy jäsenyysvuosien mukaan niin että kauimmin jäsenenä olleet (ja maksaneet) ovat etusijalla.

Toinen puoli (mahdollisista) lipuista jaetaan edelleen kaikkien muitten ilmoittautuneiden kesken arvonnan tuloksen mukaisesti.

Loppuvuoteen mennessä selviää (yleensä loka-marraskuussa), saammeko lippuja, ja ketkä arvontaan osallistuneista saavat oikeuden lunastaa liput mahdollisesti saamamme kesän 2005 kiintiöstä. Vuosi 2005 on ns. Ringitön vuosi, koska on tulossa täysin uusi Ring vuonna 2006, jonka ohjaa Lars von Trier.

Oopperaliput (tod.näk. neljään esitykseen) maksavat n. 80-180 e/esitys (kerro haluatko mieluummin halvat vai kalliit liput). Itse matka Bayreuthiin on omatoiminen, lento + juna n. 400-600 ¤, majoitus Bayreuthissa n. 35-100 e/hlö/yö.

Kuten aikaisemmin kehotamme kaikkia lipuista kiinnostuneita myös yksityisesti ilmoittautumaan Bayreuthin lippukassan jonoon. Tämän hetken jonotusaika lienee 7-10 vuotta. Varauksia voi tehdä max. kahdelle henkilölle, ja se tapahtuu ns. "Bestellscheinilla", joka on määrämuotoinen tilauslomake. Tällaisen tilauslomakkeen (Bestellschein) voi tilata elo-syyskuussa lähettämällä osoitteella Bayreuther Festspiele Kartenbüro, Postfach 10 02 62, D-95402 BAYREUTH esim. seuraavansisältöisen kirjeen/postikortin: "Ich NN wäre Ihnen sehr dankbar, wenn Sie mir bitte einen Bestellschein für Karten zu den Festspielen 2005 schicken könnten. Meine Adresse ist: xxxxxx. Ich bin ein Mitglied des Finnischen Wagner-Verbands, Turku." Bestellschein palautetaan täytettynä lokakuun alkuun mennessä.

Bayreuthilla on oma mielenkiintoinen kotisivunsa: http://www.bayreuther-festspiele.de/.

WAGNERIA TV:stä

  10.4.2004 klo 20-24 YLE Teema -kanavalla Tristan ja Isolde Richard Wagnerin 3-näytöksisen oopperan esityksestä vastaa Baijerin Valtionooppera. Teoksen on ohjannut Peter Konwitschny ja johtaa Zubin Mehta. Päätehtävissä laulavat Jon Fredric West (Tristan), Waltraud Meier (Isolde), Kurt Moll (kuningas Marke) ja Marjana Lipovsek (Brangäne). (Edellyttää digiboxia tai digi-TV.)

WAGNER-KONSERTIT

  Helsingissä ke 28.4. klo 19 Finlandia-talossa alkusoitto ja sinfonisia katkelmia oopperasta Parsifal. Radion sinfoniaorkesteria johtaa Hannu Lintu. Lisäksi Saariahon viulukonsertto Graal théâtre solistina John Storgårds.

Kesäksi 2004 suunnitellut Mariinskin Lahden ja Mikkelin Ring- konserttiesitykset on peruutettu.

INTERNET, YHTEYS SÄHKÖPOSTITSE JA POSTIOSOITTEEN MUUTOKSET

  Jos sinulla on sähköpostiosoite, muista kertoa se seuralle lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen peter.haggblom@kolumbus.fi.   Tällöin voit halutessasi saada pikatiedotteita ajankohtaisista seuran toimintaan ja Wag­neriin liittyvistä asioista. Tutustu myös Internet-kotisivui­himme: http://users.utu.fi/hansalmi/sws/.

Sivuilta löydät paljon hienoja Wagner-linkkejä sekä mm. kaikki jäsenkirjeemme, mikäli esim. kadotat oman kappaleesi. Kohdassa "ajankohtaista" on nähtävissä paitsi tulevat tapahtumat myös mahdolliset viime hetken muutokset.

Osoitteenmuutokset pyydämme ilmoittamaan jäsensihteeri Matti Luukkaiselle, (mluukkai@cs.helsinki.fi os. Rapakiventie 10 B 15, 00710 HELSINKI, puh. 040- 547 7215). Muutoin Wagneriaani, jäsenkirjeet ym. lähetykset eivät löydä perille.

Kerro muuttuneet yhteystiedot myös Peterille, kun varaat matkoja tai lippuja. Muuten lähetettävät liput ja tärkeä matkoihin liittyvä posti saattavat joutua hakoteille.

Hyvää kevättä ja aktiivista Wagner-harrastusta toivottaa hallitus