Main menu

Jäsenkirje 2016-1

Hyvä Suomen Wagner-seuran jäsen!

Tämä jäsenkirje lähetetään nyt vain sähköpostitse kaikille joilla on toimiva sähköpostiosoite ja muille postitse. Tarkoitus oli toimittaa kirje joulukuun 2015 Wagneriaani-julkaisun (nro 46) mukana, mutta seuran kevätkauden tilaisuuksien suunnittelu viivästyi, ja jäsenkirje voidaankin lähettää vasta nyt. Tämä pieni viive mahdollisti entistä monipuolisemman ohjelman suunnittelun. Tervetuloa kaikki seuran jäsentilaisuuksiin, seuramme matkoille ja muihin Wagner-rientoihin ja -konsertteihin.

KUTSU VUOSIKOKOUKSEEN TURUSSA KE 10.2.2016

Seuran sääntömääräinen vuosikokous pidetään ke 10.2.2016 klo 18.30 Turussa. Paikka on Ravintola Old Bankin Kirjasto-kabinetti, Aurakatu 3. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: muun muassa erovuoroisten hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajan valinta, tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapaus vuodelta 2015, toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 sekä vuoden 2016 jäsenmaksujen suuruus.
Hallituksessa erovuorossa ovat: puheenjohtaja Heikki Virri, Peter Häggblom, Matti Luukkainen, Seppo Aspelund ja Tuula Silvennoinen.

Tervetuloa mukaan kokoukseen vaikuttamaan ja päättämään seuran asioista! Kokousosanottajille kuohuviini-tarjoilu.

HUOM! TARJOAMME LAPSILLEKIN WAGNERIN LIITTYVÄÄ OHJELMAA.

Ennen vuosikokousta on seuralla ensimmäistä kertaa Turussa ohjelmaa myös lapsille. Ottakaa siis lapsenne tai lapsenlapsenne mukaan samoissa tiloissa klo 18.00 alkavaan Sytkyt-Nukkeooppera-esityk-seen, jossa Unicefin hyväntahdon lähettilääksi valittu Juha Laukkanen esittää 4-10 -vuotiaille lapsille tarkoitetun kertomuksen:
 ”Onko laukussani lohikäärme?” Katso tarkemmin kohdasta Turun jäsentilaisuudet.

SEURAN JÄSENTILAISUUDET KEVÄÄLLÄ 2016

Seuran kotisivulla http://www.suomenwagnerseura.org/ajankohtaista/ ilmoitamme jäsenkirjeen lähettämisen jälkeen tapahtuneista viime hetken muutoksista sekä uutisia.        Lähetämme myös jäsentiedotteita sähköpostitse. Kertomalla ja päivittämällä jäsensihteerille sähköpostiosoitteesi pysyt aina ajan tasalla tapahtumien ja matkojen suhteen.
Kotisivultamme http://www.suomenwagnerseura.org löytyvät myös kaikki jäsenkirjeet (tuorein ja vanhat) sekä uusimmat sähköpostitse lähetetyt jäsen-tiedotteet.

HELSINGISSÄ

Sibelius-Akatemian tiloissa järjestäjänä Suomen Wagner-seura ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia; ohjelmatiedustelut: Jenni Lättilältä.

Ti 26.1. klo 18.15. TV- ja radiotuottaja Aarno Cronvall: ”Myöhäissyntyisen oopperafanin tilitystä”, Sibelius-Akatemia, Töölönkatu 28, Wegelius-sali 4.krs.

Ke 24.2. klo 18.15. Ohjaaja Laura Åkerlund: ”Tieni oopperaohjaajaksi ja kokemukseni Wagnerista”, Sibelius-Akatemia, Töölönkatu 28, Wegelius-sali 4.krs. Mm. Peter Sellarsin ja Calixto Bieiton ohjaus-työryhmässä toiminut Laura Åkerlund kertoo työstään oopperaohjaajana Suomessa, Saksassa, Venäjällä, Englannissa ja Ruotsissa. Keväällä 2016 Åkerlund työskentelee Bayerische Staatsoperissa Wagnerin Die Meistersinger von Nϋrnberg –produktiossa, jossa Waltherina Jonas Kaufmann. Ks www.lauraakerlund.com/index.php/suomeksi/

Su 10.4. klo 17.30 Taiteilijatapaaminen Savoyssa ennen konserttia: Esa Ruuttunen, Janne Valkeajoki ja Roman Schatz. Savoy-teatteri Kasarmik 46-48.

Su 10.4. klo 19.00 Savoy:  Wow! Wagner! Aarioita ja tarinoita - ilta Richard Wagnerin seurassa. Näyttämöllisessä konsertissa saksalaisen säveltäjämestarin musiikkia baritonin ja harmonikan yhteistyönä.  

Keski-Euroopan suurten oopperatalojen Wagner-laulaja Esa Ruuttunen ja nuoren polven taidokas muusikko Janne Valkeajoki täyttävät salin vangitsevilla esityksillä. Mukana Wagnerina Suomen ”virallinen saksalainen” - kirjailija Roman Schatz, joka kertoo lennokkaasti Wagnerin elämästä, musiikista ja uskomattomista ihmissuhdesotkuista.

Ainutlaatuisessa konserttikokonaisuudessa kuullaan Wagnerin tunnetuimpia aarioita mm. teoksista Tannhäuser, Lentävä Hollantilainen, Lohengrin ja Reininkulta. Sooloharmonikalla kuullaan Franz Lisztin sovitukset kappaleista ”Sentan balladi” ja ”Elsan uni”. Kesto n. 1,5 h, sisältää väliajan.

Seuramme kautta saat jäsenalennusta lipuista, eli meiltä liput à 24 e ja opiskelijat/eläkeläiset 19 e. Tällöin saat alennusta 1 e ja vältyt toimituskuluilta 2,50 e. Varaa lippusi  peter.haggblom@kolumbus.fi tai puh 041 5023984, kerro jos olet eläkeläinen tai opiskelija ja maksa saman tien oma-aloitteisesti seuran Ålandsbankenin tilille FI67 6601 0001 2050 46 viitenumerolle 615. Varatut liput jaetaan aulassa, Wagner-seuran infopisteessä ennen taiteilijatapaamista ja konserttia.

Ao linkistäistä sätietoja tästä ainutlaatuisesta tapahtumasta, jota ei kannata jättää väliin. Peter Häggblom: ”Kävin itse Kokkolassa helmikuussa 2015 kuuntelemassa tapahtuman ensiesityksen Kokkolan Talviharmonikka-päivillä ja voin lämpimästi suositella tätä ainutlaatuista esitystä.”

http://www.savoyteatteri.fi/tapahtuma/D608F73992AA2C6837ED23B2BDF0FD22/fi/Wow_Wagner_

http://www.talviharmonikka.com/?cat=37

Ma 25.4. klo 19 Rondon päätoimittaja Harri Kuusisaari: ”Mitä oopperat ovat minulle merkinneet”, Sibelius-Akatemia, Töölönkatu 28, Wegelius-sali 4.krs

Ma 23.5. klo 18.15. Kunniajäsenemme Matti Salminen: ”Oopperalaulajan urasta ja elämästä”, Sibelius-Akatemia, Töölönkatu 28, Wegelius-sali, 4. krs.

TURUSSA

Turun jäsentilaisuudet pidetään Ravintola Old Bankin Kirjasto-kabinetissa, Aurakatu 3 (sama paikka kuin syksyllä 2015). Kabinetti sijaitsee oikealla puolella, ravintolatilan perällä. Ravintola ei peri meiltä vuokraa, ja tilaisuuksiin on jäsenille lapsineen vapaa pääsy. Muilta kuin jäseniltä peritään 5 €. Ravintola olettaa, että kaikki ostavat baaritiskiltä tullessaan itse esim. lasin viiniä, oluen tai kahvin/teen (lapsille 10.2. limsaa, pähkinöitä tms., mitään varsinaista ruokaa sieltä ei saa), jonka saa mukaan kabinettiin.

Ke 10.2. klo 18.00 Lapsille ja muille Nukketeatteri Sytkyt ja Juha Laukkanen esittävät: Onko laukussani lohikäärme? Nukkeooppera pelosta. Old Bankin kabinetissa.

Nukkenäyttelijä Juha löytää vanhan matkalaukun, jonka sisältä kuuluu oopperamusiikkia. Mikä on ooppera? Keskustelun päätteeksi Wagnerin Siegfried-oopperaan pohjautuva nukkesatu pojasta, joka halusi tietää mitä on pelko. Seikkailussa muun muassa tulen ympäröivä vuori ja tyttö, joka on nukkunut tuhat vuotta... Sopii 4-10-vuotiaille. Kesto n. 20 min. Ota lapsi/lapset mukaan Wagner-tilaisuuteen. Lapsille, lapsenlapsille, ystävien lapsille ja lapsenmielisille!
Ke 10.2. n. klo 18.30 Nukketeatterin jälkeen seuramme sääntömääräinen vuosikokous (ks. edellä) samoissa tiloissa, Old Bankin kabinetissa.

Ti 23.2. klo 19.00 Matti Lehtonen: Parsifalin moderni tulkinnanvaraisuus. Old Bankin kabinetissa.

To 7.4.klo 19.00. Robert Storm, "Tristan-tenoreita menneisyydestä nykypäivään". Old Bank.

To 12.5. klo 19.00. Matti Lehtonen: Ringin bassoroolit. Old Bankin kabinetissa.

Robert Storm kertoo Tristanista.

SWS:n 25-VUOTISJUHLAT Helsingissä pe 25.11. - su 27.11.2016.

Helsingissä pidettävät juhlat alkavat perjantaina 25.11. konsertilla, jossa esiintyy seuramme Bayreuth-stipendiaatteja vuosien varrelta.

Lauantaiksi 26.11. klo 11 on suunnitteilla juhlaseminaari ja klo 14 alkaa Lentävä Hollantilainen (johon seuralla iso varaus) matinea-esitys Suomen Kansallisoopperassa. Illlalla juhlaillallinen Ravintola Laulumiehissä.

Kun saamme ennakkovarauksestamme vahvistuksen Kansallisoopperasta niin otamme ilmoittautumisia vastaan sekä juhliin että Lentävän Hollantilaisen matineaesitykseen la 26.11. Selvittelemme myös majoitusmahdollisuuksia pitkänmatkan tulijoille.

Sunnuntaina 27.11. on (alustavassa) ohjelmassa silliaamiainen ja jokin Wagner-elokuva videotykiltä.

Kerromme jäsentiedotteissa ja seuraavassa jäsenkirjeessä tarkemmin juhlaviikonlopun ohjelmasta ja ilmoittautumisesta juhliin. Pistä päivämäärät allakkaasi, jotta voit olla mukana juhlimassa

JÄSENMAKSU MAKSAMATTA?

Jollet ole saanut joulukuussa ilmestynyttä jäsenjulkaisuamme Wagneriaania (nro 46), niin se on merkki siitä, että et ole maksanut vuoden 2015 jäsenmaksuasi. Pyydämme siis maksamaan se ensi tilassa: vuosijäsenet 30 e, nuoret, korkeintaan 35-vuotiaat 16 e ja perhejäsenet 10 e, seuran tilille S-pankki FI47 3939 0021 9023 66. Viestikenttään jäsennumero tai ”Jäsenmaksu 2015”. Saatuamme maksun lähetämme sinulle postissa Wagneriaanin 46.

Vuoden 2016 jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous 10.2.2016.  Seuraavan jäsenkirjeen yhteydessä lähetämme jäsenmaksusta ”laskun”.

UUDET JÄSENET

Kesäkuun 2015 jälkeen olemme saaneet seuraavat 19 uutta jäsentä. Tervetuloa kaikki mukaan toimintaan!

MATKAT

Matkoja/lippuja myydään vain jäsenille. Jäseneksi voi liittyä myös matkan varauksen yhteydessä. Matkanjohtajana toimii Peter Häggblom, joka ottaa vastaan ilmoittautumisia ja antaa lisätietoja: peter.haggblom@kolumbus.fi tai 041-502 3984. Kaikki matkat maksetaan seuran tilille: Ålandsbanken FI67 6601 0001 2050 46, SWIFT/BIC: AABAFI22. Suosittelemme kaikille matkoillemme matkavakuutusta, jossa on mukana peruutusturva oman tai lähiomaisen äkillisen sairastumisen varalta. Vakuutus on otettava yleensä viimeistään varauksen/maksun yhteydessä.

1. MATKA TUKHOLMAN PARSIFALIIN 4.-7.3.2016 (muutama paikka jäljellä)

Teemme jäsenmatkan laivalla Helsingistä Tukholman Parsifaliin. Esitys on la 5.3 klo 15. Menomatkalla laivalla Matti Lehtonen kertoo Parsifalista. Lippuja esitykseen saatiin 75 jäsenelle. Paluumatkalle lähdemme sunnuntain ja voit halutessasi palata myös Turkuun. Lisätietoja löydät jäsentiedotteista ja seuran www-sivuilta http://www.suomenwagnerseura.org/sws/index.php/kaikki-matkat/288-suomen-wagner-seuran-jaesenmatka-tukholman-parsifaliin-4-3-7-3-2016

Tiedot oopperan väliaikatarjoiluista löytyvät täältä:
http://www.operan.se/sv/Mat-dryck/Pausservering/
http://www.operan.se/upload/21650/pausserveringsmeny%20december.pdf

Oopperan esittelytilaisuus (ilmainen) alkaa klo 14.15 Guldfoajéessa
http://www.operan.se/sv/Ditt-besok/Opera---balettkvartar/

Vielä vähän aikaa on paikkoja tarjolla. Peruutuspaikkoja voi myöhemminkin tiedustella Peteriltä.

2. KANSALLISOOPPERAN TRISTAN JA ISOLDE 28.5.2016 klo 14.

Edelleen voit 15.2. asti varata seuramme kautta lippuja Kansallisoopperan Tistan ja Isolde -oopperaan la 28.5.2016 klo 14.

Linja-automme Turusta lähtee Kaupungintalon puistosta Aurakatu 2 klo 11.00. Bussissa Robert Storm kertoo Tristanista.
Bussissa on kahvitarjoilu (sis. matkan hintaan) menomatkalla ja juomien ja suolaisen myynti paluumatkalla. Matkan hinta peritään bussissa ja se riippuu osanottajamäärästä. Se on kuitenkin max. 30 e/hlö. Oopperaliput Turusta tuleville jaetaan bussissa. Muille ne tulevat postin kautta huhtikuun loppuun mennessä. Lähetämme s-postissa tiedon silloin kun liput on viety postiin.  Lippujen hinnat jäsenille

A   1. parven keskeltä (3. ja 4.rivi)    117 e/kpl
B   permanto keskeltä (rivit 8-9)      99 e/kpl
D   2. parven keskeltä (1. ja 2.rivi)        88 e/kpl
F   3. parven keskeltä (2. rivi)            55 e/kpl

Varaa Peteriltä lippuja, peter.haggblom@kolumbus.fi tai p. 041 502 3984. Saatuasi vahvistuksen, että paikkoja vielä on valitsemastasi kategoriasta (yleensä lyhyen ”ok” -viestin Peteriltä), maksu välittömästi seuran Ålandsbankenin tilille FI67 6601 0001 2050 46 (viitenumero 709). Tämä koskee myös turkulaisia.

Kokonaiskesto on 4 t 55 min, 2 väliaikaa (yhden väliajan kesto n. 25 min). Ensi-ilta Suomen Kansallisoopperassa oli 17.5.2013.
Seuran kautta voit siis varata vain viimeisen esityksen la 28.5. klo 14 lippuja. Muut esitykset ovat: la 14.5.2016 klo 18, ti 17.5.2016 klo 18, pe 20.5.2016 klo 18 ja ke 25.5.2016 klo 18. Täältä tietoja produktiosta:
http://www.ooppera.fi/ohjelmisto/tristan_ja_isolde/4259/20162
video-makupala http://www.youtube.com/watch?v=ZDN3uOHL3k8#t=10

Oopperan ravintolapalvelut:
Kansallisoopperan tiloissa toimii Kanresta Oopperaravintolat. Päälämpiön viinilounge avataan 1,5 tuntia ennen iltanäytäntöä. Tarjoilua voi itse tilata etukäteen http://www.ooppera.fi/palvelut/ravintolapalvelut
Puh. arkisin klo 9-11, klo 12-16 (09) 4030 2377, ravintolapalvelut@opera.fi

3. MATKA TIROLIN ERLIN RINGIIN 13.-18.7.2016

Teemme jäsenmatkan Erlin Wagner-Festivaaliin 13.-18.7.2016, jolloin näemme koko Ringin neljänä perättäisenä iltana, eli nopeammin kuin juuri missään.
Matkan ja majoituksen hinta alkaen 995 e ja Ring-liput alk. 220 e (kokonaishinta neljään iltaan). Lisätietoja www-sivultamme http://www.suomenwagnerseura.org/sws/index.php/kaikki-matkat/287-ring-matka-13-18-7-2016-itaevallan-tiroliin-ja-erlin-tiroler-festspieleen
tai peter.haggblom@kolumbus.fi

Suomeksi opastetut retket:

ER1: To 14.7. klo 9-15 Berchtesgadeniin ”Kotkanpesä” à 76 e
ER2: La 15.7. klo 9-14 Herrenchiemseen saaren satulinnan à 98 e, sis 3 ruokalajin  lounaan.            

Voit tutustua tarkemmin tähän festivaaliin ja Ringiin lukemalla Sirkka Saarisen hienon matkakertomuksen Erlistä ja arvion sen Ringistä kesältä 2015 Wagneriaanista nro 46, s. 56-59.
Nopeat ehtivät vielä mukaan, ja kevään mittaan voi kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja Peteriltä.

4. TUKHOLMAN KUNINKAALLISEN OOPPERAN RING 24. –29.4.2017.

Tukholman 2017 Ringin liput myytiin kaikki loppuun.  20 minuutissa. Meillä on sinne 50 lippupaketin varaus. Brünnhildenä laulaa maailmantähti Nina Stemme. Tässä Ringin aikataulu: ke 24.5.2017 klo 19 Rhenguldet, Helatorstaina 25.5. klo 18 Valkyrian, la 29.5. klo 15, Siegfried, ma 29.5. kl 17 Ragnarök
http://www.operan.se/sv/Nibelungens-ring/svenska/Nibelungens-ring/Oversikt/

Välitämme Ring-lippupaketteja jäsenille:  

SR 1    Kalliit paikat takapermannolla, paketin hinta yht 745 e (eli 186,25 e/ilta)
SR 2    Halvemmat paikat  3. parvella, paketin hinta yht. 360 e (eli 90 e/ilta)

Lähetä sitova ilmoittautuminen Peterille ensi tilassa ja viimeistään 15.2.2016 mennessä, niin varmistat pääsysi mukaan. Liput täytyy myös maksaa 15.2.2016 mennessä saatuasi varmennuksen meiltä. Palaamme varsinaisen matkan hintaan (laiva/lento + hotelli), kun olemme saaneet sen matkatoimistolta.

Jos järjestät oman matkan, eli otat meiltä pelkät oopperaliput, niin em. lippujen hintoihin lisäämme kulukorvausta ja toimituskuluja 20 e/paketti

BAYREUTH 2016

Olemme lunastaneet kaikki RWVI:n meille jäsenmäärämme perusteella osoittamat 34 lippua ja voineet edelleen ostaa lippuja myös ”Freunden” kautta. Kun vielä saimme mahdollisuuden ostaa RWVI:n kautta muutaman, eräiltä ulkomaisilta Wagner-seuroilta käyttämättä jääneet liput, seuramme pystyy tarjoamaan ensi kesäksi Bayreuthin liput jokaiselle, joka ilmoittautui arvontaan. Lippuja on jo välitetty yli 30 jäsenellemme, monille koko Ring, eli kaikille 1- 4 lippua/jäsen.
Suoraan lippukassastakin http://www.bayreuther-festspiele.de/english/english_156.html voit yrittää varata netistä  ylijääneitä v 2016 lippuja n 31.1. ja/tai  1.2. alkaen.
Meille on RWVI:n taholta vakuutettu että saamme v 2017 ja  tulevinakin vuosina jäsenmääräämme vastaavan määrän lippuja välitettäväksi jäsenillemme arvontamme kautta. Vuoden 2017 arvonnasta kerromme  tarkemmin kevään/kesän jäsenkirjeessä.    

KIRJALLISUUTTA SEURALTA

Hanki seuralta Wagner-kirjoja, vanhoja jäsenjulkaisuja, DVD ja CD-levyjä, pinssejä sekä muita tuotteita edullisesti! http://www.suomenwagnerseura.org/sws/index.php/kirjat-ja-levyt/tilauslomake
tai pekkajheikkila@hotmail.com tai puh. 040 5507290.
Seura on kustantanut uudet painokset Pekka Asikaisen kirjasta Tilaksi avartuu aika – Wagnerin Parsifal (2. painos) ja Peter Bassettin kirjasta Uuden vuosituhannen Ring – Opas Wagnerin Nibelungin sormukseen (4. painos).
25-v juhlavuotemme kunniaksi tehtyä Wagner-aiheista seinäkalenteria voi tilata Peter Häggblomilta à 13 e sis lähetyskulut.

MUUTA WAGNERIA JA WAGNERIA SIVUAVAA

Seuramme kunniajäsen, professori Eero Tarasti pitää keväällä 12-osaisen, Euroopan kulttuuriperintöä käsittelevän jäähyväisluentosarjan ”Cultural Heritages: Introduction to the European Music, Philosophy and Arts”. Luentosarjan Saksaa käsittelevän osion kolmas luento käsittelee Richard Wagneria.

Luennot pidetään tiistaisin klo 17-19 Kielikeskuksen juhlasalissa, Fabianinkatu 26. Luentosarja alkaa 19.1. ja päättyy 3.5.2016. Luennot ovat englanninkielisiä, ja joihinkin niistä sisältyy musiikkiesityksiä. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tarkempia  tietoja http://www.helsinki.fi/alumniyhdistys/ohjelma.html.

Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n konserttikalenterin kevätkaudelle 2016: http://www.sinfoniaorkesterit.fi/fi/konserttikalenteri/

Ke 20.1 ja to 21.1. Helsingin kaupunginorkesteri (Jumalten tuho: Siegfriedin kuolema ja hautajaismusiikki)
Ke 10.2. Jyväskylä sinfonia (Siegfried-idylli)
Pe 12.2. Helsingin kaupunginorkesteri (Alkusoitto oopperasta Lentävä hollantilainen)
Sopraano Jenni Lättilän ja pianisti Kiril Kozlovskyn kokonaislevytys Wagnerin yksinlauluista julkaistaan Sibarecords-levymerkillä näillä näkymin huhtikuussa. Julkaisutilaisuuden tarkemmasta ajasta ja paikasta sekä levyjen ennakkotilauksesta tiedotetaan kevään aikana erikseen.

Facebook-ryhmä
Seuran Facebook-ryhmään kuuluu nyt 647 FB-jäsentä. Liity sinäkin FB-ryhmään, niin saat paljon ajankohtaista Wagner-tietoa, jota et muualta saa.
http://www.facebook.com/groups/7014955865/

YHTEYSTIEDOT AJAN TASALLE

Lähetämme nyt, jatkuvasti nousevien postikulujen säästämiseksi, ensimmäistä kertaa jäsenkirjeen sähköisessä muodossa kaikille, joiden sähköpostiosoite meillä on, koska valtaosa jäsenistämme ovat helposti, vaivattomasti ja ilman postituskuluja tavoitettavissa sähköpostitse.         
Suosittelemme sen printtaamista tai pitämistä tallessa niin, että tarvittaessa löydät helposti seuran tapahtumat, matkat ja muut tärkeät tiedot. Jos käy niin, että tämä kirje pääsee sinulta hukkumaan, niin voit aina mennä seuran kotisivulle, josta löydät tuoreimman jäsenkirjeen:
esim.  http://www.suomenwagnerseura.org/sws/index.php/jasenkirjeet/jaesenkirje-2015-1

Koska tämä käytäntö saattaa jäädä pysyväksi tai uusiutua, niin pyydämme kaikkia, joilla on sähköposti ilmoittamaan se tai siinä tapahtuneet muutokset viipymättä jäsensihteerillemme. Muista ilmoittaa myös muissa yhteystiedoissa tapahtuneet muutokset: matti.luukkainen@suomenwagnerseura.org
Matti Luukkainen, Hela-aukio 3 B 57, 00700 Helsinki, puh. 040-547 7215.
Teknisistä syistä saattaa mennä 1-5 viikkoa ennen kuin päivitys tulee voimaan.
Hyvää Alkanutta seuramme 25-v juhlavuotta. t Hallitus

LISÄTIETOJA JÄSENKIRJEESEEN

EURAJOKI BEL CANTO

Eurajoki Bel Canto järjestetään tänä vuonna 5.6 - 12.6. Festivaalin ohjelma ja solistit julkaistaan Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa 22. - 24.1.2016, jossa festivaalilla on oma osastonsa, jossa esitetään oopperamusiikkia. Wagnerin ja Verdin musiikki tulee olemaan merkittävässä osassa tulevan vuoden festivaalilla. Ajankohta on todennäköisesti kesäkuun toisena viikonloppuna. Kerromme tästä tarkemmin jäsentiedotteella/Facebookissa.

OOPPEROITA JA KONSERTTEJA NETISTÄ

Voit katsoa ilmaiseksi oopperaesityksiä suoratoistoina tai tallenteina sivustolta The Opera Platform. Tässä hankkeessa on mukana 15 eurooppalaista oopperataloa/-festivaalia, joiden ohjelmistosta esitykset koostuvat.
http://www.theoperaplatform.eu/en/opera
Netin kasvavasta konserttitarjonnasta kannattaa tutustua Berliinin filharmonikkojen Digitaaliseen konserttisaliin, jossa voi kuukausi- tai vuosimaksua vastaan katsella ja kuunnella konsertteja suorina, ja vanhoja konsertteja sekä mielenkiintoisia taiteilijahaastattelujaja elokuvia taltioituina orkesterin laajasta arkistosta.
https://www.digitalconcerthall.com/de/news?utm_source=www.berliner-philharmoniker.de&utm_medium=website&utm_campaign=brandbar

Seuramme kotisivut ovat päässeet näiltä osin valitettavasti vanhentumaan. Pyrimme päivittämään sivustoa kevään kuluessa.