Main menu

3.5.2018 Vuosikokouksen vahvistama

TILAISUUDET JA TOIMINTA

Suomen Wagner-seura jatkaa erilaisten tilaisuuksien järjestämistä ainakin Helsingissä ja Turussa. Myös muilla paikkakunnilla seura järjestää tilaisuuksia edellyttäen, että kyseisen paikkakunnan jäsenet hoitavat kaikki käytännön järjestelyt.

Seura pyrkii vaikuttamaan eri tahoilla Wagnerin musiikin esille tuomiseksi eri yhteyksissä ja Wagner-tietouden jakamiseksi. Kansainvälisiä kontakteja ylläpidetään ja kehitetään. Seuran Internet-kotisivuja päivitetään säännöllisesti. Seura ylläpitää myös Facebook-ryhmää, jossa oli huhtikuun 2018 lopussa 901 jäsentä tai seuraajaa (1.1.2017 niitä oli 791 kpl). Ryhmä sijaitsee osoitteessa https://www.facebook.com/groups/7014955865.

Vuoden 2017 lopussa SWS-ryhmän rinnalle otettiin käyttöön seuran oma Facebook-sivu https://www.facebook.com/SuomenWagnerseura. Tykkäämällä tai seuraamalla kyseistä sivua saa tuoretta infoa seurastamme ja Wagneriin liittyvistä asioista.

Seura jatkaa pidemmän aikavälin suunnitelman tekemistä toiminnan kehittämisen painopisteistä.

JULKAISUTOIMINTA

Wagneriaani-julkaisun mahdollisimman korkean laadun takaaminen on edelleen tavoitteena. Lehti lähetetään jäsenetuna kaikille jäsenille, ja se ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Jäsenten lisäksi jakeluna on musiikkalan vaikuttajia kotimaassa ja ulkomailla sekä monet kansainväliset Wagner-seurat. Tuoreimman numeron 49 painosmäärä oli 1000 kpl.

Pidempien artikkelien lisäksi lehdessä on uutisia, ooppera-, konsertti-, levy- ja videoarvosteluja, pakinoita, haastatteluja, matkakertomuksia, muistokirjoituksia sekä referaatteja kirjoista ja seuran tilaisuuksissa pidetyistä esitelmistä. Kansainvälistä levikkiä ajatellen jatkamme vieraskielisten, lähinnä englannin-, saksan- ja ruotsinkielisten, artikkelien julkaisemista suomenkielisten ohella.

Osa Wagneriaanin artikkeleista julkaistaan Internetissä Verkko-Wagneriaanissa http://www.suomenwagnerseura.org/index.php/wagneriaani/wagneriaani. Lisäksi artikkeleita, jotka eivät ole mahtuneet painettuun Wagneriaaniin, julkaistaan seuran kotisivuilla osoitteessa http://www.suomenwagnerseura.org/index.php/wagneriaani/arvostelut.

Seuran tilaisuuksissa pidettyjä esityksiä ja esitelmiä pyritään julkaisemaan mahdollisuuksien mukaan netissä.

Seura myy itsensä ja muiden kustantamia Wagner-aiheisia kirjoja sekä ääni- ja kuvatallenteita. Saamme keväällä 2018 myyntiin tukkuliikkeen viimeiset DVD-levyt kysytyistä Lentävän hollantilaisen produktioista, jotka on kuvattu 1989 Savonlinnan oopperajuhlilla ja 2005 Turussa Aurajoen suulla.

Seuran nettimyynnistä vastaa nykyään Jussi Pokki. Tilauksia voi tehdä verkossa sivulla http://www.suomenwagnerseura.org/index.php/kauppa/tilauslomake.

OOPPERAMATKAT

Huhtikuussa (10.4.-16.4.2018) järjestettiin matka Leipzigin Nibelungin sormukseen, osallistujia oli 87 henkilöä.

Toukokuun 19. päivänä on matka Suomen kansallisoopperan Parsifaliin Helsinkiin, bussikuljetus Turusta. Lippuja on myyty 115 jäsenelle.

Toukokuun lopussa 25 seuran jäsentä lähtee katsomaan Odensen Nibelungin sormuksen (29.5.-4.6.).

Heti Juhannuksen jälkeen tehdään matka San Fransiscon Ringiin, jossa Sieglindenä lulaa Karita Mattila. Suureksi pettymykseksemme melkein kaikki 16 ennakkoon ilmoittautunutta jäsentä peruivat matkansa ja osanottajamäärä on nyt supistunut kolmeen (3) jäseneen.

Elokuussa on vuorossa perinteiset omatoimimatkat Bayreuthin musiikkijuhlille, jonne olemme saaneet 85 lippua 33 jäsenellemme (v 2017 148 lippua 43 jäsenellemme) Gesellschaft der Freunde von Bayreuth -yhdistyksen, RWVI:n ja Bayreuther Festspielen lippukassan kautta eri esityksiin (Lohengrin, Parsifal, Nürnbergin mestarilaulajat, Lentävä hollantilainen sekä Tristan jaIsolde).

Stipendiaateille ja heidän seuralaisilleen olemme myös onnistuneet saamaan lippuja Bayreuthin stipendiaattisäätiön kautta. Jäseniä kannustetaan edelleen tilaamaan lippuja myös itse suoraan Bayreuthista. Marraskuuksi on vielä suunnitteilla matka Göteborgiin Göteborgs Operanin ”ekologiseen” Reininkultaan(24.-26.11.2018).

Suunnitteilla on tehdä Saksaan lisää Ring-matkoja, vaihtoehtoina Dresden ja München.

STIPENDIAATIT

Seura lähettää tänäkin vuonna kolme stipendiaattia Bayreuthiin. Stipendiaattimme ovat sopraanot Silja Aalto ja Hannakaisa Nyrönen sekä pianisti-korrepetiittori Maarja Plink. He viettävät Bayreuthissa 5.-10.8. välisen ajan nähden siellä Lohengrinin, Parsifalin ja Lentävän hollantilaisen. Bayreuthissa järjestetään myös stipendiaattikonsertti, johon stipendiaatilla on mahdollisuus osallistua kuulijana tai parhaassa tapauksessa myös esiintyjänä. Stipendin tarkoituksena on kannustaa lahjakkaita, aloittelevia suomalaisia laulajia, muusikoita ja näyttämötaiteilijoita paneutumaan ja suuntautumaan Richard Wagnerin teosten esittämiseen.

TALOUS

Seuran talous on edelleen vakaalla pohjalla ja se luo hyvät edellytykset toiminnan kehittämiselle.

Hallitus esittää vuoden 2018 jäsenmaksuiksi seuraavaa:

  • vuosijäsen á 35 € (35 € v 2017)
  • perhejäsen á 10 € (10 €)
  • nuorisojäsen, max. 35 v. á 16 € (16 €)
  • yhteisöjäsen á 100 € (100 €)
  • ainaisjäsen á 420 € (420 €)

Lisäksi uusilta jäseniltä peritään 10 € liittymismaksu, ei kuitenkaan perhe- eikä nuorisojäseniltä.

Jäsenmaksut pysyvät entisen suuruisina. Jäsenmaksujen taso on edullinen verrattuna monien muiden maiden Wagner-seurojen jäsenmaksuihin ja myös moniin muihin kotimaisiin musiikki- ja kulttuuriyhdistyksiin. Jäsenmaksumme edullisuus korostuu edelleen, kun otetaan huomioon, että siihen sisältyy 60-80 sivuinen neliväripainettu jäsenlehti. Keväällä ilmestyy  julkaisumme juhlanumero, nro 50! Vastaavan tasoisia jäsenmaksujulkaisuja on vain muutamilla muilla Wagner-seuroilla maailmalla.

Hallitus