Main menu

Jos haluat tilata Wagner-seuran välittämiä tuotteita, täytä tilauslomake.

Wagner and the NorthWAGNER AND THE NORTH

Edited by Anne Kauppala and Martin Knust

534 sivua

Kieli: englanti

Hinta: jäsenille 25 €, muille 36 €
Postikulut: noin 9 € 
Toimitus: paketti

ISBN 978-952-329-157-7 (printed volume)
ISBN 978-952-329-158-4 (e-publication)
ISSN 2341-8257 (printed series)
ISSN 2341-8265 (digital series)
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-329-158-4

Kirjan voi ladata pdf-muodossa ilmaiseksi Taideyliopiston nettisivuilta osoitteesta https://taju.uniarts.fi/handle/10024/7418

This volume presents Wagner’s impact on music performers, composers, writers and stage directors in the European North from different angles and more broadly considers his championing of Nordic mythology beyond well-known sources. The essays collected herein focus on two main geographic areas – Sweden and Finland – but include examples from other Northern countries as well. Wagner’s relationship with the North, albeit mediated through art and literature rather than his own experiences, has been dealt with extensively in Wagner research. This does not apply when looking in the opposite direction. How did the cultural life in the North respond to Wagner’s works? The essays in this book describe, document and interpret the North’s relationship with Wagner: what it was like in the beginning, how it has developed and distinguished itself from the experience of Wagner in other parts of the world and how the introduction and impact of Wagner’s works have differed within the European North.

Menneisyyden 47 tähtitenoriaMENNEISYYDEN 47 TÄHTITENORIA. SYNTYMÄVUOSILTAAN 1844-1930

Torsten Brander

190 sivua
Hinta: jäsenille 18 €, muille 24 €
Postikulut: 2 € 
Toimitus: Kirjepostina kotiin

Kirjassa kerrotaan laulutaiteen kultakauden 47:n tähtitenorin elämäntarinat aikana, jolloin laulaja oli oopperanäyttämöllä pääroolissa ja äänilevy oli kukoistuksessaan levittämässä heidän mainettaan kaikkialle maailmaan, kun nykyään tilanne on sellainen, että ohjaajat ym. oopperoiden toimihenkilöt ovat tärkeämpiä kuin laulajat äänilevyn tarinan ollessa lopuillaan. Ajanjakso, jolta heidät on valittu syntymäajan mukaan, rajoittuu vuosien 1844 ja 1930 väliin. Italiaa on perinteisesti pidetty tenorien isänmaana ja siksi kirjan tenoreista puolet on italialaisia. Toinen puolisko jakaantuu kolmentoista eri maan tenoreihin, joista Saksalla on lähes puolet. Kaikkien esiteltyjen tenoreiden urakehitys on huipulle pääsyn jälkeen yleensä ollut aikalailla samankaltainen. Samat oopperat samoissa oopperataloissa vuosi toisensa jälkeen. Se mikä on erilaista, on mistä he ovat tulleet ja millaisen kehityksen jälkeen heistä tuli sellaisia, joista heidät ooppera- ja laulutaiteen historiassa tunnetaan. Siksi useimpien kirjassa esiteltyjen tenorien kohdalla on keskitytty tähän puoleen enemmän, jos siitä on yleensäkään ollut tietoa.

JYRKI NISKANEN, TENORIJYRKI NISKANEN, TENORI

Eija Antinoja

249 sivua
Kustantaja: Partuuna
Kansikuva: Fotostudio Armin Feser
Hinta: jäsenille 23 €, muille 28 €
Postikulut: 2 € 
Toimitus: Kirjepostina kotiin

ISBN 978-952-69773-0-0 (nid.)

Parikymppisenä nuorukaisena 1970-luvulla Jyrki Niskanen oli suomalaisten tanssipaikkojen vakiomuusikkoja. Niskanen kiersi keikoilla Suomea eri kokoonpanoissa, joissa hän säesti vuosien mittaan kymmeniä artisteja. Mielenkiinto vei kuitenkin kohti vakavampaa musiikkia ja musiikkiopintoihin Sibelius-Akatemiaan. Upean tenoriäänensä ja vahvan muusikkoutensa ansiosta Jyrki Niskanen löysi tiensä oopperamaailmaan, myös ulkomailla. Häntä arvostettiin erityisesti Richard Wagnerin oopperoiden tenoriroolien tulkitsijana. Kysyntää oli moneksi vuodeksi eteenpäin, kaikki portit olivat auki. Loistavasti edennyt ura päättyi äkillisesti sairastumiseen. Alkoi pitkä hiljaisuus. Palo laulamiseen ja musiikin tekemiseen ei kuitenkaan ollut sammunut. Musiikki kantoi eteenpäin, alkoi uudenlainen tekeminen, uusi tapa elää. Jyrki Niskanen jatkaa kotipaikkakunnallaan Kirkkonummella työtä monipuolisena musiikin ammattilaisena. Konserttiesiintymisten ohella hän toimii laulunopettajana ja kahden kuoron johtajana. Muusikkoelämäkerran kirjoittaja Eija Antinoja on haastatellut kirjaa varten Jyrki Niskasen lisäksi useita muita henkilöitä ja hyödyntänyt runsasta lehti- ja kuva-aineistoa.

Wagner fur Kinder Ring blu ray

Wagner für KINDER. Der Ring des Nibelungen 2018

Bayreuther Festspiele

Kesto: 115 minuuttia.
Kieli: Saksa (ei tekstityksiä)
Hinta: DVD jäsenille 15 €, muille 20 €. Blu-ray jäsenille 18 €, muille 23 €.
Postikulut: 2 €
Toimitus: Kirjepostina kotiin

Helsingin juhlaviikoilla 2019 esitettävä Lasten RING on suomenkielinen versio Bayreuthin festivaaleilla esitetystä alkuperäisteoksesta Wagner für KINDER - Der Ring des Nibelungen. Katso 26.7.2018 Bayreuthissa kuvatulta tallenteelta, kuinka alkuperäisteos esitettiin Bayreuthissa. Mukana Jukka Rasilainen (Wotan, der Wanderer) sekä Timo Riihonen (Fafner & Hagen).

Wotan & der Wanderer - Jukka Rasilainen, Loge - Stefan Heibach, Fricka & Flosshilde - Simone Schröder, Alberich - Armin Kolarczyk, Freia & Waldvogel - Ji Yoou, Mime - Paul Kaufmann, Fasolt & Hunding - Sebastian Pilgrim, Fafner & Hagen - Timo Riihonen, Woglinde & Sieglinde - Christiane Kohl, Wellgunde - Mareike Morr, Brünnhilde - Daniela Köhler, Siegmun & Siegfried - Vincent Wolfsteiner.

bassett1

Uuden vuosituhannen Ring, Opas Wagnerin Nibelungenin Sormukseen

Peter Bassett

125 sivua
Kustantaja: Suomen Wagner-seura ry Puolalanpuisto 4 a B 4, 20100 Turku
Suomentaja: Uolevi Karrakoski
Toimittajat: Peter Häggblom ja Jopi Harri
Kansikuva: Das Rheingold, Peter Bassett
Hinta: jäsenille TARJOUS 12 €, muille 25 €
Postikulut: 2 € 
Toimitus: Kirjepostina kotiin

ISBN 952-91-1526-1

Kirjan tekijä, Peter Basset, on tutkimut Ringiä vuosikymmeniä, aina siitä asti, kun hän teini-ikäisenä alkoi kuunnella radiolähetyksiä Bayreuthin festivaaleilta. Opaskirjassa Bassett selvittää Wagnerin mestariteosta selkeällä ja monipuolisessa tavalla. Tekijä tuo esiin, miten Wagner muokkasi myyttisen tarinan ja varusti sen musiikilla, joka oli siksi voimakasta ja ilmaisullista, että teos vaikutti suuresti siihen, mihin suuntaan 20. vuosisadan musiikki alkoi kehittyä. Niille, jotka eivät tunne Nibelungin sormusta, opas tarjoaa mahdollisuuden teoksen ymmärtämiseen suomen kielellä. Opaskirjassa on myös runsaasti näkemyksiä, jotka kiinnostavat niitäkin, joille Wagnerin neljän oopperan sarja on jo tuttu.

millington new

Richard Wagner, Elämä ja teokset

Barry Millington

Sidottu 363 sivua
Kustantaja: Suomen Wagner-seura ry
Suomentaja: Jopi Harri
Toimittaja: Peter Häggblom
Hinta: jäsenille 20 €, muille 29 €

ISBN 952-99184-0-2

Richard Wagner (1813-83) on eräs kiistanalaisimpia säveltäjiä, ja paljon, mitä hänestä on kirjoitettu, on harhaanjohtavaa. Barry Millington oikaisee vääriä käsityksiä tukeutumalla sekä omiin että muiden Wagner-tutkijoiden tuoreisiin tutkimustuloksiin ja tuo tässä kirjassa uusimman tiedon lukijan ulottuville. Suomenkielisessä Wagner-kirjallisuudessa Millingtonin teos on ensimmäinen, joka käsittelee sekä Wagnerin elämää että hänen oopperoitaan, musiikkidraamojaan ja muita sävellyksiään yksityiskohtaisesti ja johdonmukaisesti. Wagnerin vetovoimainen ja itsekeskeinen persoonallisuus sekä hänen taidetta, vallankumousta ja "rotupuhtautta"koskevat teoriansa tuodaan kirjassa esiin sosiaalista ja kulttuurista taustaa vastaan. Kuvitetun kirjan on suomentanut musiikkitieteilijä, FL Jopi Harri ja toimittanut seuran toinnanjohtaja Peter Häggblom.
Avaa kansilehti
Lue kirjan luku 1 Wagneriaanista
Lue Prof. Hannu Salmen arvostelu kirjasta

 

Dahlhaus kansiRichard Wagnerin musiikkidraamat

Carl Dahlhaus

Suomentanut: Matti Lehtonen
Esipuhe: Tomi Mäkelä
Kannen kuvitus ja ulkoasu: Kari Salmi / Vaara Grafik
Kustantaja: Faros-kustannus Oy
226 s
Hinta: jäsenille 25 €, muille 29 €. Jäsenhinta myös tilauksen yhteydessä jäseneksi liittyville

ISBN 978-952-5710-35-9

Carl Dahlhaus (1928–1989) oli toisen maailmansodan jälkeisen musiikintutkimuksen keskeisiä vaikuttajia. Uransa aikana hän kirjoitti 25 kirjaa ja yli 400 artikkelia, pääosin länsimaisen musiikin historiasta. Dahlhaus tunnetaan musiikin estetiikan ja teorian ja 1800-luvun musiikin, ennen muuta Richard Wagnerin, tutkijana. Hänen teoksensa Richard Wagnerin musiikkidraamat (1971) on Wagner-kirjallisuuden klassikko, jonka teosanalyysit ovat yhä tutkijoiden ja musiikinystävien käytössä.

Richard Wagnerin musiikkidraamat ilmestyy nyt ensi kertaa suomeksi. Teos julkaistaan yhteistyössä vuonna 1991 perustetun Suomen Wagner-seuran kanssa, sen 25-vuotisjuhlan kunniaksi. Suomennoksen esipuheen on kirjoittanut Carl Dahlhausin oppilas, professori Tomi Mäkelä.

Wagner Complete Lieder

Jenni Lättilä (sopraano), Kiril Kozlovsky (piano)

Levyllä esiintyvät wagnersopraanona palkittu Jenni Lättilä, sukupolvensa johtava lied-pianisti Kiril Kozlovsky, kansainvälisillä estradeilla menestynyt baritoni Tommi Hakala, nuori heldentenori Mikko Sateila sekä Suomen Laulun Ensemble. He tulkitsevat äänitteellä oopperan suurmiehen Richard Wagnerin osin laiminlyödyn mutta mielenkiintoisen yksinlaulutuotannon kokonaisuudessaan. Levytys on samalla Wagner-tutkijanakin kunnostautuneen Lättilän viides ja viimeinen jatkotutkintokonsertti.

Hinta: jäsenille 10 €, muille 15 €.
Katso lista kappaleista SIBARECORDSIN sivuilta

tilaksi

Tilaksi avartuu aika - Wagnerin Parsifal

Pekka Asikainen

314 sivua
Kustantaja: Pekka Asikainen
Ulkoasu ja taitto: Susanna Laurola        
Vammalan kirjapaino OY
Hinta: jäsenille TAJOUS 17 €, muille 29 €.

ISBN 952-92-0317-9

Richard Wagnerin viimeinen suurteos Parsifal on yksi oopperataiteen kiehtovimmista teoksista, mysteeriodraama, jossa sekä musiikki että teksti tarjoavat aineksia loputtomille tulkinnoille. Wagnerin tarkoituksena oli ollut luoda Parsifaliita teos, joka kohottaisi ihmisen kaiken maallisen petollisuuden, rahanhimon ja hyödyntavoittelemisen yläpuolelle, että ihminen edes hetkeksi voisi unohtaa elämän raadollisuuden, kärsimyksenkin. Mutta toisin kävi. Parsifal, samoin kuin Wagnerin draamoista erityisesti Nibelungin sormus, toimii useammalla tasolla. Sen sijaan, että ihminen unohtaisi, hän alkaakin nähdä elämää hieman laajemmin: näkö terävöityy ja muisti palautuu.

Tässä kirjassa esitellään suomeksi ensimmäistä kertaa kattavasti Parsifalin syntyä ja sen taustalla olevaa aineistoa, keskiaikaisia Graalin tarinoita ja lisäksi tuodaan esille Wagnerin ja hänen muusansa Mathilde Wesendonckin suhde säveltäjän kirjeiden kautta. Kirja sisältää myös koko Parsifalin libreton sekä tärkeimmät johtoaiheet nuottiesimerkkeinä. Mukana on valokuvia Parsifalin varhaisista suomalaisista esityksistä vuosilta 1933 ja 1961, sekä Harry Kupferin ohjaamasta esityksestä, jonka ensi-ilta oli Kansallisoopperassa 19.3.2005. Tähän esitykseen osallistuneet suomalaiset taiteilijat, kuten Matti Salminen ja Mikko Franck, esittävät näkemyksiään Parsifalin tiimoilta.

meinleben

Elämäni

Richard Wagner

2. painos, pehmeäkantinen
736 sivua
Kustantaja: Faros-kustannus Oy, Tanhuankatu 5 D 9 20540 Turku
Suomentaja: Saila Luoma
Toimittajat: Heli Paalumäki ja Hannu Salmi
Kansikuva: Kari Salmi
ISBN 951-98968-0-5
Gummerus Kirjapaino OY
Hinta: jäsenille 25 €, muille 30 €

Lue Wagneriaanista Atte Tenkasen kirjoittama arvostelu (1. painoksesta)

 

Dutchman Savonlinna 1989THE FLYING DUTCHMAN (DVD)

Richard Wagner

Savonlinna 1989
Hinta: jäsenille 29 €, muille 39 €

Ilkka Bäckmanin ylistetty tuotanto esitetään 500 vuotta vanhan Olavinlinnan valtavalla pihalla, majesteettisessä ja vaikuttavassa ympäristössä. Se luo produktioon realismin ilmapiirin, jota on miltei mahdoton luoda tavanomaisessa teatterissa. Uransa huipulla oleva Hildegard Behrens on traaginen Senta, joka lunastaa Hollantilainen tämän kohtalolta. Saksalainen bassobaritoni Franz Grundheber laulaa pääroolin, ja Suomen oma Matti Salminen on norjalainen merikapteeni Daland. 

OPERA MAGAZINE: "En voisi kuvitella tunnelmallisempaa ympäristöä... Tämä Lentävä hollantilainen esitettiin merkillepantavan nerokkaasti." 

Ohjaaja: Ilkka Bäckman, Suunnittelija: Juhani Pirskanen, Videoinnin ohjaus: Aarno Cronvall, Kapellimestari: Leif Segerstam, Hollantilainen: Franz Grundheber, Senta: Hildegard Behrens, Daland: Matti Salminen, Erik: Raimo Sirkiä, Mary: Anita Välkki, Perämies: Jorma Silvasti.

KUVASUHDE: 4:3; ALUEKOODI: 2, 3, 4, 5, 6; ÄÄNI: DOLBY DIGITAL 2.0 STEREO; KESTO: 139 min; TEKSTITYS: englanti, ranska, saksa, espanja

 

dvd

THE FLYING DUTCHMAN (DVD)

Richard Wagner

Turku 2005
Hinta: jäsenille 29 €, muille 39 €

PICTURE FORMAT: 16:9
REGION CODE: 0 (WORLD WIDE)
SOUND FORMAT: PCM 2.0. DOLBY DIGITAL 5.1.
TOTAL TIME: 144 min
MENU LANGUAGE: ENGLISH
SUBTITLES: GERMAN (ORIGINAL), ENGLISH, FINNISH
BOOKLET : ENGLISH, FINNISH, GERMAN, SWEDISH

Turun kulttuurimaisemassa Aurajokisuulla kesällä 2005 esitetty, suurmenestyksen saavuttanut oopperaspektaakkeli tarjoaa unohtumattoman elämyksen. Rooleissa mm. suomalaiset maailmantähdet Matti Salminen, Juha Uusitalo, Jorma Silvasti ja Päivi Nisula. 

This DVD is a live recording of the acclaimed performance of the opera spectacle THE FLYING DUTCHMAN that took place in unique naval surroundings, on the decks of real tall ships and on the bank of river Aura, in the summer of 2005. World class opera stars such as Matti Salminen, Juha Uusitalo, Jorma Silvasti and Päivi Nisula together with the Turku Philharmonic Orchestra and staff create an unforgettable musical experience.

Lue Wagneriaanin numerossa 27 ilmestynyt Robert Stormin arvostelu DVD:stä.

 

heinonenWagner - Complete Piano Works

Richard Wagner

Sonate in B-Dur
Polonaise für Klavier zu vier Händen
Fantasia
Grosse Sonate
Albumblatt für Ernst Benedikt Kietz: "Lied ohne Worte"
Polka
Eine Sonate für das Album von Frau M. W.
Züricher Vielliebchen-Walzer
In das Album der Fürstin M.
Ankunft bei den schwarzen Schwänen
Albumblatt für Frau Betty Schott
Schmachtend

Eero Heinonen, piano
MILS N:o 07106
2 CD, 2007
Hinta: jäsenille 10 €, muille 21 €

Richard Wagner on siinä määrin samaistettu suurten musiikkidraamojen säveltäjäksi, että suuri osa yleisöstä tuskin tietää hänen muuta säveltäneenkään. Poikkeuksina ovat vain naisäänelle ja pianolle sävelletyt Wesendonk-laulut sekä pienelle orkesterille sävelletty Siegfried-idylli. Wagner sävelsi kuitenkin myös muuta näyttämömusiikkia, joitakin orkesteriteoksia (mm. C-duuri-sinfonian), kuoromusiikkia ja lauluja. Mutta suuri osa tästä tuotannosta syntyi varhain, 1830-luvulla, ja monet näistä sävellyksistä ovat kadonneet-kin. Tusinan verran teoksia käsittävä pianomusiikki on edelleen tuntematonta myös ammattipianistien keskuudessa.

Wagnerin pianotuotanto voidaan jakaa kahteen ryhmään. Ensimmäiseen kuuluvat alle 20-vuotiaana opiskelijana tehdyt sävellykset, joista on jäljellä kaksi sonaattia, fantasia sekä nelikätinen poloneesi. Lisäksi tiedetään peräti kolmen varhaisen sonaatin kadonneen. Toiseen ryhmään kuuluvat kypsän kauden sävellykset vuodesta 1840 eteenpäin. Ne ovat pienimuotoisia kappaleita, etupäässä yksityisesti ystävien tai suosijoiden soitettaviksi tarkoitettuja.

Wagner ei tietenkään ollut varsinainen pianosäveltäjä siinä mielessä, että hän ei saanut ammattipianistin koulutusta, eikä kypsällä iällään ollut kiinnostunut kirjoittamaan pianolle laajamittaisia teoksia. Myös oopperoistaan tehdyt pianotranskriptiot hän jätti ystävänsä, sittemmin appensa Franz Lisztin ja ajan muiden pianotaiturien huoleksi. Hän suhtautui pianoon niinkuin säveltäjä työvälineeseen, jonka avulla hän nuorena opiskeli säveltämisen taitoja, ja jonka ääressä hän myöhemmin kehitteli ja hioi draamallisiin teoksiinsa tarkoitettuja ideoita.

Sielu lauloiSielu Lauloi. Beniamino Giglin elämä ja ura

Torsten Brander

339 sivua
Torsten Brander 2017
Hinta: jäsenille 20 €, muille 30 €

Uusi kirja unohtumattoman laulajan elämästä sisältää yli 500 kuvaa. 

 

 

 

koivistoSuurten tunteiden talo. Kohtauksia Kansallisoopperan vuosisadalta

Juhani Koivisto

232 sivua
WSOY 2011
Hinta: jäsenille 25 €, muille 35 €

ISBN 978-951-0-37667-6

Juhani Koiviston Suurten tunteiden talo (WSOY) sisältää sata hauskaa, koskettavaa ja värikästä kohtausta Kansallisoopperan ensimmäiseltä vuosisadalta. Kirjassa on paljon uutta tietoa ja ennen kuulemattomia tarinoita erikoisista tapahtumista ja suurista persoonallisuuksista.

Elämä Aino Acktén ja Edvard Fazerin 1911 perustamassa vakinaisessa oopperassa on alusta lähtien ollut värikästä. Suurten persoonallisuuksien ja suurten tunteiden talossa on tapahtunut paljon sellaista, mistä kerrotaan vasta tässä kirjassa.

Suurten tunteiden talo esittelee joukon legendaarisia ääniä ja kertoo tarinoita unohtumattomista laulajista ja kapellimestareista, mutta myös epäonnistuneista taiteilijoista. Kirjassa kuvataan myös sotien, pulakauden ja yhteiskunnallisten muutosten vaikutusta oopperaan. Aiemmin julkaisematonta tietoa on tarjolla muiden muassa vuonna 1929 paljon kohua herättäneestä ohjaaja Louis Laberin kuolemasta sekä oopperasäveltäjä Tauno Pylkkäsen syntyvaiheista ja kohtalosta.

Kirja perustuu oopperalaisten haastattelujen lisäksi uusiin arkistolähteisiin, kuten Kansallisoopperan johtajien kirjeenvaihtoon, tenori Wäinö Solan muistelmien julkaisemattomiin osiin sekä Alfons Almin arkistoon.

Suurten tunteiden talossa on yli 160 kuvaa, joista monet ovat aiemmin julkaisemattomia.

”Kävin läpi laajan materiaalin ja poimin sieltä inhimillisesti kiinnostavia, huvittavia ja liikuttavia asioita. Kansallisoopperan historiaa en pyrkinyt kirjoittamaan vaan kertomaan pikemminkin kaiken sen, mitä aiemmissa oopperahistorioissa ei vielä ole käsitelty. Tavoitteena on ollut tarjota yleisölle näkymä kulisseihin ja niihin tunteisiin, joita oopperamaailmassa on sadan vuoden ajan koettu.”

Suomen Kansallisoopperan päädramaturgi filosofian tohtori Juhani Koivisto (s.1956) on tullut tutuksi oopperayleisölle lukuisista artikkeleistaan, teosesittelyistään ja radioesitelmistään. Ennen kiinnitystään Kansallisoopperaan 1998 hän työskenteli konservatorion opettajana ja kulttuuritoimittajana. Koiviston väitöskirja Leipää huudamme ja kiviä annetaan (SKS 1998) käsitteli Pentti Haanpään 1930-luvun tuotantoa ja kirja Kansa, ooppera ja Kaarle-kuningas ensimmäistä suomalaista oopperaa. Lisäksi hän oli osakirjoittajana mm. Armas Järnefeltin elämäkerrassa. Juhani Koiviston viimeisin kirja, Toivo Kuulan elämäkerta Tuijotin tulehen kauan (WSOY 2008) oli Tieto-Finlandia ehdokkaana.


ojanpera kansiAbraham Ojanperä - laulajan elämä

Maija-Liisa Näsänen

511 sivua
Faros-kustannus Oy 2007
Hinta: jäsenille 15 €, muille 25 € 

ISBN 978-952-5710-01-4

Abraham Ojanperä oli Suomen 1800- ja 1900-lukujen vaihteen tunnetuin mieslaulaja. Hän teki hienon kotimaisen uran niin esiintyvänä taiteilijana kuin laulupedagoginakin. Hän tuli tunnetuksi loistavista Wagner-rooleistaan ja kuului Bayreuth-projektin tukijoihin liittymällä patronaattiyhdistyksen jäseneksi.

Maija-Liisa Näsäsen teos valottaa Ojanperän värikästä elämää, köyhän orpopojan tietä musiikin metropoleihin. Ojanperän elämäntarina muistetaan lähinnä Ilmari Unhon ohjaamasta elokuvasta Ruusu ja kulkuri, mutta todellisuus oli usein paljon karumpaa.

(Artikkeli Ojanperästä Wagneriaanissa nro 31 s. 29).


syberbergHans Jürgen Syberberg – kuvainraastaja Saksasta

Hans Jürgen Syberberg, Susan Sontag, Gilles Deleuze, Petrus Nouwens, Pekka Asikainen, Martti-Tapio Kuuskoski, Laura Lindstedt

125 sivua
Kulttuuriosuuskunta Kronoptiko, 2007
Hinta: jäsenille 24 €, muille 30 €

ISBN 978-952-99937-0-3

 

 

 

dvd

Venetsia kuin uni - Wagnerin mukana Venetsiassa

Venedig wie ein Traum - mit Wagner in Venedig

Ilkka Paajanen80 sivua

Kustantaja: Richard Wagner -kulttuuriyhdistys ry
Painovuosi: 2007
Tiedot: Pehmeäkantinen, 76 sivua
Hinta: jäsenille 14 €, muille 20 €

ISBN 978-951-98971-3-4

Kaksikielinen (suomi-saksa) kirja johdattelee kulkijaa Wagnerin mukana Venetsiassa tekstein ja kuvin. Teksti pääosin Richard ja Cosima Wagnerin kirjeistä ja muista kirjoituksista