Main menu


WagnerStimmenInternational Gesangswettbewerb für Wagner Stimmen
on joka kolmas vuosi järjestettävä kansainvälinen laulukilpailu nuorille oopperalaulajille. Se järjestetään jälleen vuonna 2018, ja loppukilpailu käydään tällä kertaa Karlsruhessa 27.–29.9.2018. Hakuaika tämänvuotiseen kilpailuun umpteutui 31.3.

Kilpailijat kustakin maasta nimeää Richard Wagner Verband Internationalin jäsenyhdistyksenä toimivat Wagner-yhdistykset. Kilpailussa on kaksi sarjaa: toinen niille, jotka ovat syntyneet 1.1.1983 jälkeen ja ovat jo edenneet ammatillisen uransa alkuvaiheeseen, ja toinen niille, jotka ovat syntyneet 1.1.1986 jälkeen ja ovat opintojensa loppuvaiheessa. 

Kilpailun alkukierros järjestetään 5.–10.8. Bayreuthissa. Semifinaaleihin pääsee korkeintaan 18 laulajaa. Se pidetään julkisena konserttina, jossa kilpailijoiden tulee laulaa kaksi aariaa tai kohtausta, joista ainakin toisen täytyy olla jostakin Wagnerin oopperasta. Kuusi laulajaa etenee finaaliin, ja siellä kilpailuohjelmisto koostuu yksinomaan Wagnerin teosten katkelmista. Tuomaristo kiinnittää huomiota erityisesti kilpailijoiden äänen laatuun, musiikilliseen valmiuteen ja esittämiseen, tekniikkaan, tulkintaan sekä taiteelliseen persoonallisuuteen ja läsnäoloon.

Kilpailun lopuksi tuomaristo jakaa seuraavat palkinnot:

  • Richard-Wagner-Verband International Prize, sponsored by the "Oscar and Vera Ritter -Stiftung": 5000 €
  • Wolfgang Wagner Prize: 3000 €
  • Peter-Selbach Prize (myönnetään vain sarjassa, jossa kilpailevat 1.1.1986 jälkeen syntyneet): 2500 €
  • Audience Prize: 1000 €

Oscar ja Vera Ritter -säätiö antaa kaikille finalisteille 2000 € palkinnon.