Main menu

Päivitys: Vuonna 2020 seuralla ei ole Bayreuth-stipendiaatteja, koska kesän Bayreuth-festivaali jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi ja vuodelle 2020 suunniteltu stipendiaattiohjelma siirretään vuodelle 2021. Alunperin valituilla Maiju Vaahtoluodolla (mezzosopraano / altto), Heta Sammalisto-Muhosella (sopraano), Jenni Hietalalla (sopraano) sekä Auli Särkiö-Pitkäsellä (musiikkitoimittaja, runoilija) on siis mahdollisuus olla vuoden 2021 Bayreuth-stipendiaatteja, mikäli se sopii heidän kesän 2021 aikatauluihinsa.

------------

Suomen Wagner-seura valitsi kaksi Bayreuth-stipendiaattia vuodelle 2024:

 

Luke Scott, baritoni
Eleriin Müüripeal, sopraano


Suomen Wagner-seuran stipendin tarkoituksena on kannustaa uransa alussa olevia lahjakkaita laulajia, muusikoita ja näyttämötaiteilijoita tutustumaan Richard Wagnerin teosten esittämiseen. Vuosittain jaettava stipendi sisältää matkan Bayreuthin Wagner-juhlille, jossa stipendiaatit osallistuvat Richard Wagner -stipendisäätiön järjestämään ohjelmaan ja näkevät Richard Wagnerin kolme oopperaa. Vuonna 2020 stipendiaattien ohjelmistossa on Siegfried, Mestarilaulajat ja Tannhäuser.

Stipendiaateiksi voidaan valita 18-35-vuotiaita oopperataiteen esittäjiä. Richard Wagnerin itsensä perustama säätiö tarjoaa yhdessä paikallisten Wagner-seurojen kanssa stipendin vuosittain 250:lle eri maista tulevalle nuorelle oopperataiteilijalle. Suomen Wagner-seura on jakanut stipendiä vuodesta 1996. Tunnettuja stipendiaatteja mm. Tommi Hakala, Johanna Rusanen-Kartano, Juha Uusitalo.

Tiedustelut: Puheenjohtaja Heikki Virri

Suomen Wagner-seura ry:n puheenjohtaja,
0400 524677, heikki.virri@suomenwagnerseura.org

Tietoa Suomen Wagner-seurasta:

Suomen Wagner-seuran tarkoitus on tehdä tunnetuksi Richard Wagnerin oopperoita, jota on päästy Suomessa esittämään teosten koko laajuudessa vasta uuden oopperatalon valmistuttua. Seura on perustettu1991. Seurassa on yli 900 jäsentä, jotka ovat sekä harrastajia että musiikin ammattilaisia. SWS on Suomen suurimpia kulttuuriseuroja ja yksi maailman suurimmista Wagner-seuroista. Seura julkaisee Wagneriaani-lehteä ja järjestää jäsenmatkoja oopperaesityksiin sekä luentoja ja konsertteja Helsingissä ja Turussa.

Nettisivulla www.suomenwagnerseura.org on luettelo aiemmista stipendiaateista ja tietoa seuran toiminnasta.