Main menu

Wagneriaani

Suomen Wagner-seura on perustamisestaan lähtien julkaissut kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä. Vuoden 1997 alusta lähtien lehden nimi on ollut Wagneriaani. Julkaisu sisältää mm. jäsenten omia Wagner-artikkeleita, uutisia, käännösartikkeleita sekä Richard Wagnerin kirjoituksia. Lue lisää

Kirjat ja levyt

Nibelungin sormusTilauslomakkeella voit tilata Wagner-aiheisia kirjoja ja levyjä. Uutuuskirja myynnissä: Pekka Asikainen: NIBELUNGIN SORMUS - Richard Wagnerin apokalypsi. (Hinta jäsenille 25€, muille 29€.) Hintoihin lisätään kahdeksan (8) euron lähetyskulut. Tuotteet esittelyteksteineen löytyvät tästä.

Jäsentilaisuudet 2022

27.4.2022 klo 17:00-19:00. Musiikkitalo, Helsinki.

Paikka: Musiikkitalo (Mannerheimintie 13), auditorio joka sijaitsee Musiikkitalon alimmaisessa kerroksessa, Sonore-salin läheisyydessä

Vieraana Prof. Anne Kauppala ja Mus.tri Jenni Lättilä esittelevät äskettäin julkaistun kirjan ”Wagner and the North” tutkimuksen tuloksia.

Kirjan "Wagner and the North" voi tilata SWS:n nettikaupasta täyttämällä TILAUSLOMAKKEEN

Kirjan voi myös ladata pdf-muodossa ilmaiseksi Taideyliopiston nettisivuilta osoitteesta https://taju.uniarts.fi/handle/10024/7418

Tilaisuuden jälkeen HKO:n konsertti. Camilla Nylund: Vier Letzte Lieder. (SWS ei välitä lippuja konserttiin.)

Konsertin jälkeen pohdintoja ravintola Urkissa (Museokatu 10).

 Wagner and the North

Menneet jäsentilaisuudet vuonna 2022 

17.2.2022 klo 19:00. Nettiluento (Zoom)

Suomen Wagner-seuran vieraana Kansallisoopperan uusi ylikapellimestari Hannu Lintu. Haastattelijana musiikkitoimittaja Matti Lehtonen.

Hannu Lintu

21.3.2022 klo 18:15. 

Seuran vieraana on oopperalaulaja ja musiikin tohtori Margareta Brandt. Hän kertoo tutkimuksestaan, jonka aihe on Wagnerin Ringin aikakäsite. Tilaisuudessa mezzosopraano Seeli Toivio ja pianisti Hannah Comia esittävät otteita Ringistä. Tilaisuuden juontaa musiikkitoimittaja Jan Granberg.

Margareta Brandt on tehnyt kansainvälistä uraa dramaattisena sopraanona niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänen roolejaan ovat olleen mm. Mozartin Don Giovannin Donna Anna, Puccinin Tosca, Madama Butterfly ja Turandot sekä Wagnerin Brünnhilde.

Tilaisuus järjestetään Helsingin Saksalaisessa koulussa (Malminkatu 14).  Luokka 608, 6. kerros.

Tilaisuudessa noudatetaan voimassa olevia koronasääntöjä.

Margareta Brandt 

Lauantai 9.4.2022 klo 19:00 alkaen. Nettitilaisuus Zoom-ohjelmaa käyttäen.

Seuran vieraaksi saapuu etäyhteyksien kautta tenori Dan Karlström. Leipzigin oopperassa vuodesta 2002 laulanut Karlström kertoo urastaan ja tulevista rooleistaan Kansallisoopperan Turandotissa ja Siegfriedissä. Haastattelijana toimii musiikkitoimittaja Matti Lehtonen.

Nettijäsentilaisuudessa käytetään Zoom-ohjelmaa. Liittymislinkki löytyy sähköpostista, jonka Markus Aalto on lähettänyt jäsenille 5.4.2022.

Karlstrom.jpg