Main menu

Wagneriaani

wagneriaani53 kansiSuomen Wagner-seura on perustamisestaan lähtien julkaissut kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä. Vuoden 1997 alusta lähtien lehden nimi on ollut Wagneriaani. Julkaisu sisältää mm. jäsenten omia Wagner-artikkeleita, uutisia, käännösartikkeleita sekä Richard Wagnerin kirjoituksia. Lue lisää

Kirjat ja levyt

Uuden vuosituhannen RingTilauslomakkeella voit tilata Wagner-aiheisia kirjoja ja levyjä, esim. suomenkielisen oppaan Wagnerin Nibelungin sormukseen (Jäsenhinta 12 € + postitus 2 €, muille 25+2€). Tuotteet esittelyteksteineen löytyvät tästä.

Hyvä Suomen Wagner-seuran jäsen!

Tämä jäsenkirje lähetetään vain sähköpostitse. Suosittelemme sen printtaamista ja pitämistä tallessa koko loppuvuoden. Ainoastaan ne, joilla ei ole s-postia saavat kirjeen postitse.

Tervetuloa seuran syksyn jäsentilaisuuksiin, seuramme matkoille ja muihin Wagner-rientoihin ja -konsertteihin ja varsinkin kolmipäiväisiin seuramme 25-v juhliin Helsingissä 25. - 27.11.2016.

Internetistä, seuran kotisivuilta voit aina löytää ja lukea tuoreimman jäsenkirjeen – ja vanhemmatkin. http://www.suomenwagnerseura.org   

Kaikki jäsenmaksunsa 2015 maksaneet ovat jo eri lähetyksessä saaneet tuoreen Wagneriaanin nro 47.    

HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT

Seuran vuosikokous pidettiin Turussa 10.2.2016.
Seuran hallituksen koostumus on: Heikki Virri, puheenjohtaja; SeppoAspelund, siht.; Peter Häggblom, rahastonhoit., toiminnanjohtaja; Matti Luukkainen, jäsensiht, Bayreuth-yhdyshenkilö; Jenni Lättilä varapj.; Terttu Päärni, Turun klubimestari; Robert Storm Wagneriaanin vastaava toimittaja.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Stig Gerke ja varalle Kaarina Pyhälahti. Julkaisumyyntiä (kirjat, lehdet, CD ja DVD:t) hoitaa edelleen Pekka Heikkilä. Helsingin klubimestarin tehtäviä hoitaa Tuula Silvennoinen. Webmasterina on toiminut tähän asti Harri-Tapio Siivonen, joka on pyytänyt eroa kiireidensä takia. Jussi Pokki jussi.pokki@gmail.com Helsingistä on ystäväl-lisesti suostunut ottamaan vastuun www-sivuistamme ja niiden kehittämisestä. Hän on myös Helsingin ohjelmatoimikunnan ja juhlatoimikunnan uusi jäsen.

VUODEN 2016 JÄSENMAKSU  

Vuosikokous päätti hallituksen esityksestä jäsenmaksut vuodelle 2016. Jäsenmaksu on vuosijäseneltä 35 euroa, perhejäseneltä 10 euroa, nuorisojäseneltä (ikä korkeintaan 35 v) 16 euroa, yhdistysjäseneltä 100 euroa ja ainaisjäseneltä 420 euroa. Uusilta jäseniltä peritään lisäksi 10 euron liittymismaksu. Liittymismaksua ei kuitenkaan peritä perhe- eikä nuorisojäseneltä.

Jäsenmaksusta on tullut lasku ja maksuohjeet samassa kuoressa missä oli hiljattain saapunut Wagneriaani.     Jäsenmaksut maksetaan seuramme S-pankin tilille: FI47 3939 0021 9023 66. Käytä mielellään laskusta näkyvää viitenumeroa. Vuoden 2017 Bayreuth-lippujen arvontaan osallistuminen edellyttää vuoden 2016 jäsenmaksun suorittamista ajallaan!

JÄSENYYS RWVI:SSÄ JA OMAT UUDET JÄSENET

Tuoreen tilaston mukaan Suomen Wagner-seura on noussut toiseksi suurimmaksi Wagner-seuraksi maailmassa. Meitä on tällä hetkellä 850 jäsentä (31.12.2015, 820 jäsentä). Vain Würzburgin (1574) seura on meitä suurempi. RWVI:n jäsenseurojen yhteenlaskettu jäsenmäärä on n 19.000.

Oma seuramme on saanut vuoden 2016 aikana tähän asti 31 uutta jäsentä. Tervetuloa kaikki, toivottavasti viihdytte joukossamme!

Aalto Markus TURKU
Avento Veli-Pekka HELSINKI
Fränti Helinä HELSINKI
Holkkola Minna HELSINKI
Häkkinen Pipsa HÄMEENLINNA
Häkkinen Tomi HÄMEENLINNA
Kemiläinen Matti HELSINKI
Kemiläinen Raija HELSINKI
Keskinen Petri HELSINKI
Kuokkanen Hannu HELSINKI
Kuokkanen Laura HELSINKI
Laineoja Niina-Maija TURKU
Ljubibratic Vanja TURKU
Meltovaara Leena HELSINKI
Nieminen Markku TAMPERE
Nurmi Tarja HELSINKI
Palanko-Laaka Kirsti HELSINKI
Peltonen Berit HELSINKI
Pulkkinen Risto HELSINKI
Rohola Kaarlo VALKEAKOSKI
Rossi Helena HAMINA
Ruotsalainen Raija ESPOO
Sallinen Aino HELSINKI
Salo Kari TURKU
Sateila Mikko MASALA
Seppänen Janne HELSINKI
Siika Marita TURKU
Storgårds Leena HELSINKI
Taurula Timo HELSINKI
Wich Marja HELSINKI                     
Öhman Susanna NAUVO

Muistakaa – uudet ja vanhat jäsenet – päivittää jäsensihteerille yhteystietonne ja erityisesti sähköpostiosoitteenne, jos se tai jokin muu tieto muuttuu: matti.luukkainen@suomenwagnerseura.org, Hela-aukio 3 B 57, 00700 Helsinki, puh. 040-547 7215. Teknisistä syistä muutokseen menee 1-5 viikkoa.

HELSINGIN JÄSENTILAISUUDET

Suomen Wagner-seura ry ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestävät yhdessä Sibelius-Akatemian tiloissa seuraavat jäsen- ja yleisötilaisuudet (vapaa pääsy). Ohjelmatiedustelut Jenni Lättilältä, jenni.lattila@suomenwagnerseura.org

Ma 19.9. klo 18.15 Suomen Wagner-seuran vuoden 2000  Bayreuth-stipendiatti, ohjaaja  Ville  Saukkonen kertoo urastaan ja kokemuksistaan  oopperaohjaajana. Paikka: Sibelius-Akatemia, Töölönkatu 28, Wegelius-sali 4.krs. Isäntänä Jussi Karjalainen.

Ma 10.10. klo 18.15 Suomen Wagner-seuran ensimmäinen Bayreuth-stipendiaatti vuodelta 1996, Johanna Rusanen-Kartano kertoo urastaan  oopperalaulajana Sibelius-Akatemiassa, Töölönkatu 28, Wegelius-sali 4.krs. Isäntänä Jussi Karjalainen.

SUOMEN WAGNER-SEURA (1991-2016) 25 VUOTTA!VUOSIJUHAT HELSINGISSÄ 25.–27.11.

Suomen Wagner-seura perustettiin Tampereen Parsifalin yhteydessä 1991 ja seuran 20-vuotisjuhlat pidettiin  Turussa 2011. Nyt on Helsingin vuoro järjestää seuran 25-vuotisjuhlat.

Juhliminen aloitetaan pe 25.11. Wagner-konsertilla, lauantaina 26.11. on pääjuhlapäivä kolmine tapahtumineen ja su 27.11. lopetetaan juhliminen brunssilla, ja elokuvalla Der Wagner Clan: Eine Familien-geschichte (2013), suomeksi tekstitettynä.

Toivotamme kaikki jäsenet (avec) tervetulleiksi Helsinkiin juhlimaan kanssamme. 25.-27.11.

J1.  Pe 25.11. klo 19 WAGNER-KONSERTTI, Temppeliaukion kirkko.

Juhlaviikonloppu alkaa Jenni Lättilän (sopraano) ja Risto-Matti Marinin (piano) Wagner-konsertilla Temppeliaukion kirkossa klo 19, Lutherinkatu 3. jossa kuullaan Wagnerin Lied-tuotantoa ja pianotranskriptioita Wagnerin oopperoista. Tämä on ensimmäinen seuramme järjestämä maksullinen konsertti (ikinä). Sisäänpääsy à 20 e (nuoret alle 36 v à 10 e). Erillistä lippua emme lähetä jäsenille. Kerro ovella nimesi niin pääset sisään.   

Lähistön ravintolat St. Urho´s Pub, Museokatu 10 ja naapuriravintola Manala toimivat epävirallisina konsertin jälkipuintipaikkoina kaikille, jotka haluavat konsertin jälkeen tavata ja rupatella oluen tai viinilasin äärellä. Tehkää tarvittaessa omat pöytävaraukset.

J2. La 26.11. klo 10.40 -13.00 PÄÄJUHLA
Kansallisoopperan Alminsalin lämpiössä.

Klo 10.40-10.55 Ilmoittautuminen  Alminsalin ovella.
Klo 11.00 Juhlatilaisuus alkaa Kansallisoopperan Alminsalin lämpiössä, Helsinginkatu 58:

Juodaan juhlamalja jonka jälkeen SWS:n puheenjohtaja  

 • Heikki Virri avaa tilaisuuden
 • Kutsuvieraiden tervehdys (Kansallisooppera, Richard Wagner Verband International, Bayreuthin musiikkijuhlat).
 • Pyritään saamaan tervehdys illan Sentalta Camilla Nylundilta ja mahd. joltakin muulta taiteilijalta.
 • Juhlapuheen pitää toimittaja/kirjailija Minna Lindgren
 • Uudet kunniajäsenet, ja muut kunniamaininnat
 • Musiikki- ja lauluesityksiä puheiden välissä, esittäjinä SWS:n stipendiaatteja 20 vuoden ajalta.

Tilaisuus päättyy klo 13 kahvi- ja suolapalatarjoiluun.  Pääsymaksu on 20 e, johon sisältyy tervetuliaismalja ja klo 13 kahvi/tee ja juustoleipä.

J3.   La 26.11. klo 14-17 LENTÄVÄ HOLLANTILAINEN Kansallisoopperan päänäyttämöllä.

 • Musiikinjohto: John Fiore,                                     
 • Ohjaus: Kasper Holten
 • Hollantilainen:Johan Reuter
 • Senta: Camilla Nylund
 • Daland: Gregory Frank,
 • Erik: Christian Juslin
 • Mary: Sari Nordqvist
 • Perämies: Tuomas Katajala

Kesto 3 tuntia, 1 väliaika (25 min)

Varaa seuralta oopperaliput samalla kun ilmoittaudut muihin juhlatilaisuuksiin: peter.haggblom@kolumbus.fi

A. 1. parvi, rivit 2 ja 4 118,00
B. permanto, keskellä, rivit 7-10 95,00
D. 2.parvi 72,00
F. 3.parvi, rivi 1 kesk tai rivi 2 laidat 58,00

Juhliin osallistuvilla jäsenillä (avec) on etusija oopperalippuihin.

Maksu yhdessä muiden juhlatilaisuuksien maksujen kanssa, ks kohta MAKSU. Jos tilaat pelkät oopperaliput niin viite on 660.

Lippunsa seuralta varanneet noutavat oopperalippunsa Peter Häggblomilta Alminsalin lämpiössä esityspäivänä klo 13.10 - 13.35.  

J4. La 26.11. klo 18.30 ILTAJUHLA,
Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2,

 • Tervetuliaismalja
 • Puheenjohtaja Heikki Virrin avaussanat.
 • Onnittelujen vastaanotto, muistamiset ja mahdolliset lahjat.
 • Illan mittaan kuulemme laulu- ja musiikkiesityksiä
 • Yhteislaulua ym vapaata ohjelmaa

Iltajuhlan hintaan 55 e/hlö sisältyy kuohuviinit, buffettipöydästä alku- pää- ja jälkiruoat, lasi viiniä tai muuta ruokajuomaa. Baarista voit illan mittaan ostaa lisäjuomia omalla kustannuksella. Illan isäntänä toimii Jussi Karjalainen.

J5.  Su 27.11. klo 12 ELOKUVA (2013) Der Wagner-Clan. Eine Familiengeschichte ja BRUNSSI Ravintola Töölönrannassa.  Tarvittaessa myös klo 15.

Juhlimista voi jatkaa sunnuntaina 27.11. erittäin suositulla Ravintola Töölönrannan brunssilla, jonka yhteydessä tarjotaan ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä suomeksi tekstitettynä (amatööritekstitys) vuonna 2013 ilmestynyt saksankielinen elokuva Der Wagner-Clan. Eine Familiengeschichte (91 min). Tästä elokuvasta ei tiettävästi ole tällä hetkellä saatavissa edes englanninkielistä tekstitystä.

Tämä tositapahtumiin perustuva Wagnerin perheen vaiettuja puolia paljastava elokuva on herättänyt paljon keskustelua.

Se sijoittuu Bayreuthiin ja kertoo Wagnerin suvun vaiheista Richard Wagnerin kuolemasta aina 1930-luvulle asti.

Osallistumismaksu on 42 euroa/hlö (sis. kuohuviinilasin, brunssin  ja elokuvan katselun). Tämä yksityistilaisuus on vain jäsenille. Tervetuloa! Ks menu tästä: http://www.toolonranta.fi/brunssi.

Klo 12:00 alkava tilaisuus täytetään ilmoittautumis-järjestyksessä. Tarvittaessa järjestetään samanlainen brunssilla alkava tilaisuus klo 15:00.  

Ravintola Töölönranta sijaitsee Töölönlahden rannassa n. 100 m Kansallisoopperasta, osoitteessa Helsinginkatu 56; sisäänkäynti rannan puolelta.  

MAKSU

Osallistuminen näihin juhlatilaisuuksiin edellyttää ennakkoilmoittautumista Peter Häggblomille, s-postissa peter.haggblom@kolumbus.fi tai jollei sinulla ole sähköpostia niin puh. 041 502 3984.

Tässä vielä lyhyesti kaikki viisi juhlatilaisuutta ja niiden koodit (J1 - J5) ja maksut:

J1. Pe 25.11. klo 19 WAGNER-KONSERTTI, Temppeliaukion kirkko. Liput à 20 e (nuoret alle 36 v, à 10 e)
J2. La 26.11. klo 10.30-13.00 PÄÄJUHLA
Kansallisoopperan Alminsalin lämpiössä. Pääsymaksu (sis. tarjoilun) à 20 e.  
J3. La 26.11. klo 14-17 LENTÄVÄ HOLLANTILAINEN, liput seuralta à:

A. 1. parvi, rivit 2 ja 4 à 118,00
B. permanto, kesk. rivit 7-10 95,00
D. 2.parvi 72,00
F. 3.parvi, rivi 1 kesk tai 58,00

Liput saa noutaa Peteriltä Alminsalin lämpiöstä esityspäivänä 26.11. klo 13.15-  13.35.

J4. La 26.11. klo 18.30 Iltajuhla, Ravintola Laulumiehet, osanottomaksu à 55 e
J5. Su 27.11. klo 12 Elokuva (2013) Der Wagner- Clan. Eine Familien-geschichte ja brunssi   Ravintola Töölönlahdessa.Hinta (sis kuohuviinin,brunssin ja elokuvan). à 42 e.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mihin tilaisuuksiin aiot osallistua: (Esim:, J1, J2, J3 eli 2xA, J4 ja J5, 2 hlö kaikkiin) ja henkilöiden lukumäärä. Saatuasi vahvistuksen että mahdut(te) mukaan (yleensä lakoninen vastaus ”OK”), niin maksa viikon sisällä koko summa yhdellä kertaa Suomen Wagner-seuran tilille: Ålandsbanken FI67 6601 0001 2050 46, viite 644. Ne jotka ilmoittautuvat kaikkiin tilaisuuksiin saavat paljousalennusta ja voivat vähentää 10 e/hlö loppusummasta.

MAJOITUS

Jos tarvitset majoitusta suosittelemme esim. seuraavia paikkoja netissä, josta voi helposti itse varata..

SOKOS-hotels (esim Presidentti, Vaakuna) antaa S-kortin haltijalle 10-40% alennusta hotellihuoneista kun varaa väh. viikon etukäteen. https://www.sokoshotels.fi/fi/
Tällä hetkellä hintataso on n 45-50 e/hlö/yö jaetussa huoneessa.

momondo: http://www.momondo.fi/hotellit/
- Esim Scandic Park****, Mannerheimintie 46-48, alkaen 42 e/hlö/yö jaetussa huoneessa. Tämä Scandic Park sijaitsee lähellä juhliemme  tapahtuma-paikkoja.
- Eurohostel* majatalossa, Linnankatu 9 hinta on  21-30 e/hlö/yö.

Booking.com, Parhaan hinnan takuu..
- Omena Hotel, Lönnrotinkatu 13, hinta 76 e/koko huone (max 4 hlö), erinomainen vaihtoehto kaveriporukoille .

NUORILLE OOPPERALIPPU- JA JUHLA-AVUSTUSTA

Uolevi Karrakosken nuorisorahasto tukee nuorten, alle 36-vuotiaiden, lipunhankintaa Lentävän hollantilaisen esitykseen 26.11. Rahasto maksaa 2/3 hinnasta ja maksat itse vain 1/3 varaamasi lipun hinnasta. Voit myös hakea samanlaista avustusta muihinkin juhlatilaisuuksiimme niin, että maksat itse vain 1/3 osanottomaksusta, rahasto maksaa loput.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 30.9.16. mennessä SWS:n hallitukselle  sähköpostitse: peter.haggblom@kolumbus.fi

Kerro hakemuksessa, syntymäaikasi sekä lyhyesti itsestäsi ja miksi haluat päästä oopperaan ja/tai juhliimme mukaan.

JUHLAKULJETUS TURUSTA LA 26.11.

Jos saamme Turusta riittävän määrän ilmoittautuneita niin voimme järjestää lauantaina 26.11. kuljetuksen Helsinkiin omakustannushintaan. Lähtö Aurakatu 2 klo 8.30 ja paluu myös lauantaina iltajuhlan jälkeen puolen yön paikkeilla.

TURUN JÄSENTILAISUUDET

Turun jäsentilaisuudet pidetään edelleen Ravintola Old Bankin Kirjasto-kabinetissa, Aurakatu 3. Kabinetti sijaitsee oikealla puolella, ravintolatilan perällä. Ravintola ei peri meiltä vuokraa, ja tilaisuuksiin on jäsenille vapaa pääsy. Muilta kuin jäseniltä peritään 5 €.

Ravintola olettaa, että kaikki ostavat baaritiskiltä tullessaan itse esim. lasin viiniä, oluen tai kahvin/teen tai pähkinöitä tms, mitään varsinaista ruokaa sieltä ei valitettavasti saa. Juoman ja/tai naposteltavan ottaa kukin mukaan kabinettiin.

Ti  13.9. klo 19 Hannu Salmi: “Nordic Responses to Richard Wagner’s Oeuvre” ja Vanja Ljubibratic: “Aspects of Hans Christian Andersen, Music and Wagner”
Luennot englanniksi.. Paikka: Old Bankin kabinetti.

Ti 11.10. klo 19.00 Matti Lehtonen: Kuorokohtaukset draaman tekijöinä Richard Wagnerin oopperassa Lentävä hollantilainen Old Bankin kabinetissa.

DAHLHAUSIN WAGNERKIRJA NYT SUOMEKSI

Seuran juhlavuoden kunniaksi suomennamme yhdessä Faros-kustantamon kanssa ”uuden” Wagner-kirjan, Carl Dahlhausin arvostettu kirja Richard Wagnerin musiikkidraamat (Richard Wagners Musikdramen, vuodelta 1971), jota ei ole tähän asti ollut saatavana suomeksi; kääntäjänä Matti Lehtonen.

Jos tilaat tämän kirjan saat sen uunituoreena painosta (loka-marraskuussa) ennakkotilaajan hintaan jäsenille 20 e ja muille 30 e (sis. lähetyskulut). Tilaukset peter.haggblom@kolumbus.fi Maksa se saman tien seuran tilille FI67 6601 0001 2050 46, viite 657.

Seuralta saa netin kautta tilata muutakin Wagner-kirjallisuutta, lehtiä, CD ja DVD-levyjä, pinssejä yms. http://www.suomenwagnerseura.org/index.php/kauppa
Ks myös Wagneriaani n:o 47, sivu. 7

ETKÖ SAANUT WAGNERIAANI-LEHTEÄ?

Jollet ole saanut heinäkuussa 2016 ilmestynyttä jäsenjulkaisuamme Wagneriaania (nro 47), niin se on yleensä merkki siitä, että et ole maksanut vuoden 2015 jäsenmaksuasi à 30 e. Maksa tilille S-pankki FI47 3939 0021 9023 66, viesti ”jäsenm. 2015”. Saatuamme maksut vuosilta 2015 ja 2016 lähetämme sinulle postissa Wagneriaanit 46 ja 47.

MATKAT

Suosittelemme kaikille matkoillemme ilmoittautuneille  matkavakuutusta, jossa on mukana peruutusturva oman tai lähiomaisen äkillisen sairastumisen/kuoleman varalta. Vakuutus voi olla jatkuva tai sen voi ottaa  varauksen/maksun yhteydessä.

1. MATKA TIROLIN ERLIN RINGIIN 13.-18.7.2016

Lennämme 13.7. Finnairilla Müncheniin ja sieltä bussikuljetus Kufsteiniin, Hotel Andreas Hoferiin****

Lento Turusta klo 6.30 ja Helsingistä klo 8.00 ja saapuminen Müncheniin klo 09.30.

Paluulento ma 18.7. Münchenistä klo 18.40, saavutaan Helsinkiin klo 22.05 ja Turkuun klo 00.20.

Das Rheingold to 14.7. klo 19, Die Walküre pe 15.7. klo 17, Siegfried la 16.7. klo 17, Götterdämmerung su 17.7. klo 17. Bussi oopperaan hotellin edestä n. 1 h 10 min ennen oopperaa.

Retket: to 14.7. klo 9-15 Berchtesgadeniin ”Kotkanpesä” ja la 16.7. klo 9-15 Herrenchiemsee.

Pe 15.7. Jäsenemme, urkuri Sven-Olof Ray esittää klo 12.00 Sibeliuksen Finlandian Kufsteinin Helden Orgelilla (maailman suurimmat urut, ja vieläpä ulkoilmassa). http://www.festung.kufstein.at/index.php/de/wissenswertes/heldenorgel   
Matkamme on loppuunmyyty. Muistakaa! Voimassaoleva passi tai EU-henkilötodistus mukaan.

2. WAGNER-MATKA SINGAPOREEN 20.-27.10.2016

Seuraava eksoottinen Wagner-matka suuntautuu Singa-poreen, jossa näemme 23.10. Wagnerin Lentävän hollantilaisen ensi-illan VIP-paikoilta. Matkaan sisältyy opastettuja kiertoajeluja ohjelmineen. Aasia on ainut maanosa, jossa Suomen Wagner-seura ei ole vielä käynyt. Aikaero on (nyt) Suomeen + 5 tuntia.

Matka tehdään lentäen Finnairilla suoraan Helsingistä Singaporeen, ja vastaavana matkan-järjestäjänä toimii meille tuttu Pohjolan Matkat. Suora vajaa 12 h kestävä lento tekee siitä ”luksusmatkan” ja voimme kerrankin lentää toiselle puolelle maapalloa Helsingistä ilman välilaskuja suht. lyhyessä ajassa.

To 20.10 Finnairin suora lento Helsingistä klo  23.55. saavumme Singaporeen klo 16.40 (pe 21.10)
Ke 26.10 Finnairin lento Singaporesta klo 23.35 Helsinkiin saapuminen klo 06.35 (to 27.10)    

Asumme V Hotel Lavenderissa****, joka sijaitsee aivan kaupungin sydämessä. Hotellissa on mm. ilmastointi, ilmainen wi-fi, kuntokeskus ja katolla ulkoallas.
http://en.directrooms.com/hotels/info/1-10-46-73049/

Matkan yhteishinta on 1.899 eur/hlö (2hh), (1hh lisä +350 e/hlö). Ja Huom! Tähän hintaan sisältyy (melkein) kaikki: hotellissa superior-huone, aamiainen, VIP-oopperaliput ensi-iltaan tarjoiluineen & post show reception, kahdet englanniksi opastetut kaupunkiretket (mm. puutarhoja, taidegalleria, temppelit, Chinatown ym. ks liite) lounaineen, lennot, kenttäkuljetukset perillä.

Lentävän hollantilaisen ensi-ilta su 23.10. klo 19.30 Victoria Theatressa, including VIP post show reception. Kuljetus hotellilta klo 18 sis hintaan (ja takaisin).

Kapellimestari: Darrell Ang,
Ohjaus: Chong Tze Chien & Glen Goei
Senta: Kathleen Parker (Australia)
The Dutchman: Oleksandr Pushniak (Ukraine)
Daland: Andreas Hörl (German)
Erik: Jakub Pustina (Czech)

Lähde rohkeasti mukaan ja ilmoittaudu nyt tai pe 22.7. mennessä (ei vielä sitova). Kerro jos haluat yhden hengen huoneen.

Matka toteutetaan jos saadaan vähintään 15 henkilöä mukaan. Kerromme 25.7. mennessä toteutuuko matka.

Tällöin pyydetään kaikilta nopeasti sitovat ilmoittautumiset ja kerätään ennakkomaksua 450 e/hlö (jota ei saa takaisin vaikka peruuttaa matkansa). Matkan loppumaksun 1449 e eräpäivä on 5.9.2016.

Tämän kirjeen liitteenä seuraa tästä Singaporen matkasta kaksisivuinen matkaohjelma englanniksi Matkaohjelma (englanniksi) - Tour Itinerary for 6 Days 5 Nights Singapore.

Siinä on seikkaperäisesti kuvattu englanniksi opastettujen kaupunkiretkien (24. ja 25.10.) ohjelma ja mitä niihin sisältyy. Netissä 8 s ohjelma:  http://online.fliphtml5.com/mcnf/dhry/#p=7

Oopperassa, retkillä ja hotellissa on mahdollisuus tavata muidenkin maiden Wagner-seuran jäseniä, sillä vastaperustettu Singaporen Wagner-seura on järjestänyt tällaisen vajaan viikon ohjelman ja kutsunut kaikki maailman Wagner-seurat Singaporeen ja tähän ensimmäiseen Wagner-oopperaan, mikä on ikinä esitetty heidän maassaan.

Muut SWS.n tekemät kaukomatkat ovat kaikki olleet onnistuneita: Adelaide, Australia 1998, Hawaiji 2000, Kapkaupunki 2011 ja Buenos Aires 2012.

3. TUKHOLMAN KUNINKAALLISEN OOPPERAN RING 24. –29.5.2017.

Tukholman Ringiin lähtee 40 jäsentämme toukokuussa 2017. Brünnhildenä laulaa maailmantähti Nina Stemme.     

Tässä Ringin aikataulu: ke 24.5.2017 klo 19 Rhenguldet, Helatorstaina 25.5. klo 18 Valkyrian, la 29.5. klo 15, Siegfried ja ma 29.5. klo 17 Ragnarök
Palaamme varsinaisen matkan hintaan (laiva/lento + hotelli), kun olemme saaneet tarjouksen matkatoimistolta. Oopperaliput onkin jo maksettu.

BAYREUTH 2016

Kattojärjestömme RWVI:n parantunut suhde Bayreuthin Festspielhausiin sekä oma aktiivisuutemme on nyt tuonut meille ennätyksellisen suuren määrän vuoden 2016 Bayreuth-lippuja. Pystyimme ensimmäistä kertaa välittämään liput kaikille, jotka viime vuonna niitä hakivat, eli 32 jäsenelle yhteensä yli 100 lippua!

BAYREUTH ARVONTA 2017

Seuramme jäsenet (jäsenmaksut maksettu) voivat olla mukana Bayreuth-lippujen arvonnassa. Arvontaan ilmoittaudutaan ensi tilassa ja 15.8.2016 mennessä Matti Luukkaiselle joko sähköpostitse: matti.luukkainen@suomenwagnerseura.org
tai postikortilla (os. Hela-aukio 3 B 57, 00700 Helsinki).

Jos arpaonni suosii voit (yleensä joulukuussa) ostaa seuran kautta lipun/liput kesäksi 2017 – sen mukaan mitä saamme seuralle lippuja.

Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla arvontaan osallistumismaksu 5 e/hlö saman tien (tai viim 15.8) seuran tilille S-pankki FI47 3939 0021 9023 66 (viesti "Bayreuth-arv". HUOM erillinen maksu. Ei saa yhdistää jäsenmaksuun.   Arvontasysteemi on kerrottu jäsenkirjeessä 2014-01.

KANSAINVÄINEN WAGNER-KONGRESSI  7.-10.6.2017

Ensi vuoden RWVI-kongressi pidetään Budapestissä ja siellä on mm. 8.6. Parsifal (konsertante). Ks täydellinen ohjelma: http://www.richard-wagner.org/rwvi/de/veranstaltungen/kalender/?collection_id=994. Ilmoittautuminen 1.12.2016 mennessä, koskee kaikkia seuramme jäseniä. Lisätietoja saa Peteriltä.

Hyvää Wagner- ja oopperakesää kaikille toivottaa. SUOMEN WAGNER-SEURA
Peter Häggblom ja Suomen Wagner-seuran hallitus.