Main menu

Wagneriaani

Suomen Wagner-seura on perustamisestaan lähtien julkaissut kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä. Vuoden 1997 alusta lähtien lehden nimi on ollut Wagneriaani. Julkaisu sisältää mm. jäsenten omia Wagner-artikkeleita, uutisia, käännösartikkeleita sekä Richard Wagnerin kirjoituksia. Lue lisää

Kirjat ja levyt

Nibelungin sormusTilauslomakkeella voit tilata Wagner-aiheisia kirjoja ja levyjä. Uutuuskirja myynnissä: Pekka Asikainen: NIBELUNGIN SORMUS - Richard Wagnerin apokalypsi. (Hinta jäsenille 25€, muille 29€.) Hintoihin lisätään kahdeksan (8) euron lähetyskulut. Tuotteet esittelyteksteineen löytyvät tästä.

Viikonloppuna pe 4.3. - ma 7.3. 2016 Suomen Wagner-seura (matkanjohtajana Peter Häggblom) tekee usean vuoden tauon jälkeen taas Tukholmaan matkan Kuninkaallisen Oopperaan ja tällä kertaa Parsifal-esitykseen la 5.3. klo 15. Tämä produktio sai ensi-iltansa vuonna 2013 ja nousi heti sekä arvostelijoiden että yleisön suosioon.

Matka kaikkien osalta aloitetaan Helsingistä Katajanokan Viking-terminaalista Gabriella-laivalla, joka lähtee pe 4.3. klo 17.30. Tapaaminen on klo 16-16.30 Viking-terminaalissa, jossa Pohjolan Matkojen edustaja jakaa maihinnousukortit, joilla pääset Gabriella-laivaan ja hyttiin.

Satamaan pääsee esim. 6 minuutin välein kulkevalla raitiovaunulla 4 ja 4T (Katajanokka-Keskusta-Munkkiniemi), pysäkiltä Vyökatu on 150 metrin kävelymatka terminaaliin. Lisätietoja Helsingin terminaalista https://www.vikingline.fi/valitse-matka/hyva-tietaa/satamat/helsinki/

Jos saadaan riittävä osanottomäärä Turusta (tästä kerromme matkalaisille hyvissä ajoin ennen matkaa), niin järjestämme omakustannushintaan bussikuljetuksen Turusta Helsingin Viking-terminaalille (Huom! Paluumatkalle bussia ei varata). Helsingistä lähtee juna Turkuun ma 7.3. esim. klo 12.02. Jos Turusta lähtijöitä ei saada riittävää määrää, niin kaikki turkulaiset tulevat omin päin Helsinkiin (esim juna Turusta Helsinkiin klo 14.00 – 15.58 + esim. raitiovaunu 4 tai 4T).

Halutessasi varata junalipun Helsinkiin tai Turkuun 50 % juna-laiva-alennuksella, ota yhteyttä seija.lappalainen@pohjolanmatka.fi saadaksesi postissa varausvahvistuksen, jolla saat ostettua junalipun asemalta.

Kaikille on varattu ikkunallinen A-hytti meno-paluu. Heti laivan lähdettyä pe 4.3. klo 17.30 meillä on ruoka, eli kokoonnumme ensimmäiseen buffettikattaukseen (sis. matkan hintaan). Sen jälkeen on vapaata ohjelmaa kunnes klo 20.30 kokoonnumme tunniksi Auditorioon (10. kerros) kuulemaan Matti Lehtosen Parsifal-alustusta. Tämän tilaisuuden alussa tarjoamme kuohuviinimaljan. Aamulla la 5.3. kaikille on varattu meriaamiainen (sisältyy hintaan) sekä meno- että paluulaivalla (ei kuitenkan Turkuun palaavalla laivalla). Tukholmaan saavumme la 5.3. paikallista aikaa klo 10 (eli klo 11 Suomen aikaa). Tultuamme ulos laivalta meillä on oma bussikuljetus ydinkeskustassa sijaitsevaan Scandic Klara**** -hotelliin (os. Slöjdgatan 7) ja takaisin.

Olemme esittäneet toivomuksen saada hotellihuoneet mahdollisimman aikaisin käyttöömme, mutta saantihetki riippuu lauantaiaamun tilanteesta eli kuinka täynnä hotelli silloin on, ja se selviää vasta paikan päällä. Matkan hintaan sisältyy hotelliaamiainen sunnuntaiaamuna

Tietoja Scandic Klara -hotellista:
http://www.expedia.fi/Stockholm-Hotellit-Scandic-Klara.h598773.hotellitiedot?chkin=22/11/2015&chkout=23/11/2015&langid=1035&mdpdtl=HTL.598773.B35.STOCKHOLM&mctc=5&mdpcid=FI.META.TRIVAGO.HOTELSCORESEARCH.HOTEL&paandi=true&rm1=a2&&interceptor=true#hotels-map

Parsifalin esitys alkaa klo 15 ja kestää n klo 20.20 asti. Tauoille kannattaa etukäteen varata jotakin välipalaa juomineen. Oopperaan on hotellista n 800 m, sinne ei ole meillä yhteiskuljetusta.

Tässä roolijako:
AMFORTAS Peter Mattei
TITUREL Michael Schmidberger
GURNEMANZ -
PARSIFAL Michael Weinius
KLINGSOR John Erik Eleby
KUNDRY Katarina Dalayman
OHJAAJA Christof Loys,
KAPELLIMESTARI Lawrence Renes,
Kungliga Operans kör, Barnkör från Adolf Fredriks Musikklasser, Kungliga Hovkapellet
Esitetään saksan kielellä ja tekstitetään ruotsiksi.

Oopperan jälkeen ohjelma on vapaa.

Netistä voi katsoa mitä Tukholmassa tapahtuu ja varmaan löytää jotakin kiinnostavaa.. http://www.visitstockholm.com/

Helsinkiin palaavien (HH) matkalaisten laiva Mariella lähtee Tukholmasta su 6.3. klo 16.30 paikallista aikaa. Bussin lähtöaika hotellilta satamaan kerrotaan matkan aikana. Laiva saapuu Helsingin Katajanokalle ma 7.3 klo 10.10.

Turkuun palaavien (HT) matkustajien laiva on Amorella, joka lähtee kl 20.00 paikallista aikaa. Kuljetuksesta hotellista satamaan kerrotaan myöhemmin ja riippuu ryhmän suuruudesta. Turkuun laiva saapuu ma 7.3. klo 7.35 (Suomen aikaa).

Jos tulet satamaan omin päin, niin muista että satamassa tulee olla tuntia ennen laivan lähtöä.

Jos sinulla on Viking Club -kortti niin ota mukaan. Sillä voit saada etuja laivalla, ks http://www.vikingline.fi/viking-club/jasenedut/edut-laivalla/

Matkan hintaan (ilman oopperalippuja) sisältyy menolaivalla buffet klo 17.30, aamiaiset meno-paluu, kuohuviini ja luento auditoriossa, kuljetukset laivalta hotelliin ja takaisin, hotellimajoitus aamiaisella ja A-luokan hytti. Tässä lopulliset hinnat:

Lähtö Helsingistä ja paluu Helsinkiin hinta/hlö
HH2 2 h hytissä ja hotellihuoneessa 290 e josta ennakkomaksu 90 e/hlö
HH1 1 h hytissä ja hotellihuoneessa 420 e josta ennakkomaksu 95 e/hlö

Lähtö Helsingistä ja paluu Turkuun hinta/hlö
HT2 2 h hytissä ja hotellihuoneessa 280 e josta ennakkomaksu 80 e/hlö
HT1 1 h hytissä ja hotellihuoneessa 410 e josta ennakkomaksu 85 e/hlö

ei aamiaista Turun paluulaivassa

Oopperaliput Parsifaliin la 6.3. klo 15. Kerro lippukategoria ilmoittautumisen yhteydessä.
O1 permanto rivit 7-13 80 euro maksetaan ennakkomaksun yhteydessä
O2 3. parvi. alarivi 45 euro maksetaan ennakkomaksun yhteydessä

ILMOITTAUTUMINEN

Pyydämme ilmoittautumaan ensi tilassa (viimeistään kuitenkin 7.12) sähköpostitse peter.haggblom@kolumbus.fi tai puh 041 502 3984. Kerro oma ja kumppanisi syntymäaika ja haluatko palata Helsinkiin (HH2 tai HH1) vaiko Turkuun (HT2 tai HT1), haluatko 1 hh ja minkä oopperalipun haluat. Myös vaikka olisit jo ennakkoon ilmoittautunut pyydämme vahvistamaan mukaantulosi ja kertomaan tarkat valintasi. Kerro myös jos luovut ennakkovarauksestasi. Ennakkoon ilmoittautuneiden varaukset pysyvät vielä viikon voimassa, sen jälkeen ne paikat vapautuvat muiden jäsenten varattaviksi.

Saatuasi Peteriltä vahvistuksen että mahdut mukaan, pyydämme ensi tilassa maksamaan seuran tilille Ålandsbanken FI67 6601 0001 2050 46 ennakkoa eo. ohjeiden mukaisesti, eli jos esim. varaat HH2 matkan ja O1 oopperalipun, niin maksat ennakkoa matkasta 170 e (=90 e +80 e), Kirjoita pankkimaksun viitenumeroksi 602.

Loppumaksun pyydämme maksamaan 21.1.2016 mennessä oma-aloitteisesti samalle tilille Ålandsbanken FI67 6601 0001 2050 46 samalla viitenumerolla 602. Maksamalla koko matkan ilmoittautumisen yhteydessä voit vähentää 2 e/hlö matkan hinnasta (silloinkin viite on 602).

Matkaa myydään vain jäsenille. Jäseneksi voi liittyä myös matkalle ilmoittautumisen yhteydessä.
Tervetuloa matkalle

t
Peter Häggblom
Suomen Wagner-seura ry.