Main menu

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2001

Vuonna 2001 Suomen Wagner-seura on jatkanut toimintaansa edellisten vuosien laajuudessa. Oopperamatkoja on järjestetty koti- ja ulkomaisiin Wagner-esityksiin, ja luentotilaisuuksia on pidetty entiseen tapaan Turussa ja Helsingissä. Uusia jäseniä seuraan on liittynyt erityisesti Kansallisoopperan syksyisten Ring-syklien yhteydessä, mutta eroamisten ja jäsenmaksulaiminlyöntien seurauksena tapahtuneiden erottamisten myötä jäsenmäärän nettokasvu ei ole yltänyt parin edellisen vuoden tasolle. Merkittävä tapahtuma oli seuran 10-vuotisjuhla, jota vietettiin kaksipäiväisenä 5.-6.10. Turussa. Tähän tapahtumaan liittyi monivuotisen valmistelun tuloksena syntyneen suomalaisten taiteilijoiden Wagner-esityksiä sisältävän cd-levyn julkistaminen, joka jaettiin jäsenistölle veloituksetta syksyn Wagneriaanin mukana. Vuosikokouksessa 11.2. hyväksyttiin yksimielisesti uudet säännöt, jotka sisältävät aikaisempiin nähden joitakin tarkennuksia ja täsmennyksiä. Yhdistyksen toimintamuotoihin lisättiin Wagner-aiheisen kirjallisuuden kustantaminen ja välittäminen, otettiin käyttöön kaksi uutta jäsenyyslajia (yritysjäsenet ja nuorisojäsenet) ja pidennettiin hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten toimikausi kaksivuotiseksi. Säännöt ovat tätä kirjoitettaessa rekisteröitävänä.

JÄSENET

Seuran jäsenmäärä kasvoi vuoden aikana 22 henkilöllä (v. 2000 kasvua 95 hlöä), joista liittyneitä uusia jäseniä 98 ja eronneita 76 henkilöä. Kunnioitamme vuonna 2001 edesmenneiden jäsentemme Eero Koskisen ja Paula Intosen muistoa. Seuran jäsenmäärä oli vuoden 2001 lopussa 742 (ed. v. 720). Jäsenistä oli Turun seudulta 195, Helsingin seudulta 371 ja muualta Suomesta 151. Ulkomailla asuvia jäseniä oli 25. Jäsenistä oli vuosijäseniä 575 (551), perhejäseniä 127 (142), ainaisjäseniä 32 (22) sekä kunniajäseniä 7 (5). Uusiksi kunniajäseniksi kutsuttiin 10-vuotisjuhlan yhteydessä kapellimestari Cecilia Rydinger Alin Ruotsista ja tenori Pentti Perksalo Halikosta. Samassa yhteydessä seuran kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin sen perustaja ja pitkäaikainen puheenjohtaja Uolevi Karrakoski. Jäsenten sukupuolijakauma muuttui vuoden aikana naisvoittoiseksi: naisia 383 (359) ja miehiä 359 (361). Tämän hetken (13.1.2002) jäsenmäärä on 745. Jäsenmaksut vuonna 2001 olivat vuosijäseneltä 100 mk (v. 2000 80 mk), samassa taloudessa asuvalta perhejäseneltä 50 mk (40 mk) sekä ainaisjäseneltä 1.000 mk (750 mk).

SEURAN HALLINTO

Seuran sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidettiin Turussa FYSIssä 11.2.2001, osallistui 15 jäsentä. Hallitus on kokoontunut vuoden 2001 aikana kolme kertaa. Hallituksen puheenjohtajana on toiminut Markku Lulli-Seppälä Piikkiöstä, varapuheenjohtajana Riitta-Liisa Mäkipaasi Helsingistä, sihteerinä Jopi Harri ja rahastonhoitajana Peter Häggblom, molemmat Turusta. Muina jäseninä ovat olleet Heikki J. Eskelinen Espoosta, Annikki Juhakoski (II klubimestari) Raisiosta, Outi Jaakola (klubimestari), Martti Parkkari ja Heikki Virri, kaikki Turusta. Tilintarkastajana on toiminut Tapio Eriksson Porista, varalla Stig Gerke Paraisilta. Suomen Wagner-seuran toiminnanjohtajana vuonna 2001 jatkoi Peter Häggblom. Helsingin alueen ohjelmatoimikunnan jäseninä ovat toimineet Riitta-Liisa Mäkipaasi (puheenjohtaja), Cristina Andersson, Heikki J. Eskelinen, Riitta-Eliisa Laine, Jack Leo, Matti Luukkainen, Maini Mannerkoski-Willman, Elvi Pietilä ja Uljas Pulkkis. Stipendiaattien valintatoimikunnassa ovat toimineet Markku Lulli-Seppälä (pj.), Jopi Harri, Matti Lehtonen, Mats Liljeroos ja Veijo Murtomäki.

TIEDOTUS

Vuoden aikana yhdistyksen toiminnasta on kahden jäsenkirjeen lisäksi tiedotettu sanoma- ja aikakauslehdissä, radiossa ja internetissä. Seuran toiminta on saanut ilahduttavasti julkisuutta useissa viestimissä. Seuralla on ollut syksystä 1995 lähtien oma kotisivu internetissä, nykyisin sen osoite on http://users.utu.fi/hansalmi/sws/. Sivun ylläpidon hoitaa Hannu Salmi. Kiitämme Hannua arvokkaasta avusta. Seuran sähköpostiosoite on ollut haggblom@netti.fi. Monet uusista jäsenistämme ovat liittyneet juuri internetin kautta. Olemme tätä kautta saaneet myös yhteydenottoja ulkomaisilta yhdistyksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Seuraavilla hallituksen jäsenillä on sähköpostiosoite: Heikki J. Eskelinen: heikki.j.eskelinen@articale.inet.fi, Jopi Harri: jopi.harri@utu.fi, Peter Häggblom: haggblom@netti.fi, Outi Jaakola: outi.jaakola@luukku.com, Annikki Juhakoski: annikki.juhakoski@pp.inet.fi, Markku Lulli-Seppälä: mils@netti.fi, Riitta-Liisa Mäkipaasi: riitta-liisa.makipaasi@varma-sampo.fi, Heikki Virri: heikki.virri@brander-manner.fi. Jäsenrekisterissämme on jo 336 (v. 2000 302) oman jäsenemme sähköpostiosoite. Sähköpostin avulla voidaan kätevästi ja nopeasti lähettää jäsenistölle "pikku-uutisia" sekä pitää yhteyttä muutenkin.

TILAISUUDET

Turussa:

  • Musiikkitoimittaja Matti Lehtonen esitelmöi Wagnerin Bach-yhteyksistä otsikolla "Polyfonian käyttö Wagnerin Mestarilaulajissa" 14.1. Sibelius-museossa. Osanottajia 21.
  • FM Jopi Harri esitteli Rienzi-oopperan FYSIssä 11.2. vuosikokouksen jälkeen. Osanottajia 22.
  • Dramaturgi ja pianisti Jussi Törnwall esitelmöi Reininkullasta otsikolla "Alussa oli uni" 3.4. Park Hotelissa. Osanottajia 18.
  • Musiikkitoimittaja Hannu-Ilari Lampila esiintyi aiheenaan Wagnerin ja Verdin oopperatyylien erot ja yhtäläisyydet. FYSIssä 25.4. Osanottajia 20.
  • Antiikin tematiikkaan liittyvä kaksoisluento Park Hotelissa 16.5. FM Marita Airakorpi esitelmöi aiheenaan "Musiikin kasvattava merkitys antiikin ihmiskuvassa. Miksi Platonin Valtiossa eräät musiikin sävellajit luokiteltiin kielletyiksi?", ja Ph.D. Anthony Johnson jatkoi otsikolla "Nietzsche, Wagner, and the modes of Antiquities". Osanottajia 16.

Suomen Wagner-seuran kymmenvuotisjuhlia vietettiin 5.-6.10.:

Turun Filharmonisen Orkesterin "Varaslähtö konserttiin" -tilaisuus Turun konserttitalossa 5.10. Tilaisuudessa intendentti Tero-Pekka Henell haastatteli kapellimestari Cecilia Rydinger Alinia hänen urastaan ja toiminnastaan Wagnerin musiikin parissa.

Turun Filharmonisen Orkesterin Wagner-konsertti Turun konserttitalossa 5.10. Cecilia Rydinger Alinin johdolla. Konsertissa kuultiin Wagnerin C-duuri-sinfonia, Wesendonck-laulut (solistina Päivi Nisula) ja alkusoitto Nürnbergin mestarilaulajiin. Konsertin alussa säveltäjä Martti Parkkari kertoi illan ohjelmasta.

Vapaamuotoiseen illanviettoon konsertin jälkeen 5.10. Park Hotelissa osallistuivat seuran jäsenten lisäksi mm. konsertin kapellimestari ja solisti. Osanottajia n. 45.

Fritz Langin elokuvaa Die Nibelungen kokoontui Park Hotelissa 6.10. seuraamaan videolta kymmenkunta jäsentä.

Kymmenvuotistapahtuman iltajuhla pidettiin 6.10. Turun konservatorion tiloissa. Wagnerin ja muiden säveltäjien musiikkia esittivät viulisti Markku Lulli-Seppälä, pianisti Marko Autio, vuoden 2001 Bayreuth-stipendiaattimme mezzosopraano Sari Nordqvist, tenorit Pentti Perksalo ja Jopi Harri sekä taiteilija M. A. Numminen. Juhlaesitelmän piti professori Hannu Salmi aiheenaan Zachris Topelius ja Richard Wagner. Martti Parkkari haastatteli seuran perustajaa Uolevi Karrakoskea sekä Marjukka Lulli-Seppälää ja M. A. Nummista. Tilaisuuteen sisältyi illallinen, vapaamuotoista seurustelua ja tanssia; elävästä tanssimusiikista vastasivat Pentti Perksalo ja Yrjö Teuri. Iltajuhlaan osallistui satakunta henkilöä.

Musiikkitoimittaja Harri Kuusisaari esitelmöi Harry Kupferista Wagner-ohjaajana 8.11. FYSIssä. Osanottajia 11.
Professori Hannu Salmi kertoi Fritz Langin elokuvasta Die Nibelungen 11.12. FYSIssä. Osanottajia 15.

Helsingissä:

  • Jack Leo esitelmöi otsikolla "Suuria Wagner-ääniä, osa II" 21.3. Sibelius-Akatemian Aino Ackté -salissa. Osanottajia 42 henkilöä.
  • Seuran jäseniä vieraili Yleisradiossa, jossa Helena Kokko ja Elina Paloheimo (TV1) sekä Klaus Pylkkänen (YLE1) kertoivat Yleisradion kulttuuriohjelmista. Kysymyksiä esitettiin ja keskustelua syntyi. Tilaisuuteen osallistui 21 jäsentä.
  • Wagner-kirjallisuusilta järjestettiin 28.3. Lallukassa. Alustuksen esitti Cristina Andersson, paneelikeskustelun puheenjohtajana toimi Yleisradion musiikkiosaston täysinpalvellut päällikkö Antero Karttunen, ja muina keskustelijoina esiintyivät Markku Lulli-Seppälä ja Martti-Tapio Kuuskoski. Osanottajia 17.
  • Kansallisoopperan toisen Ring-syklin yhteydessä järjestettiin iltaseminaari 5.9. Sibelius-Akatemian Wegelius-salissa. Seminaarissa luennoivat professori Eero Tarasti aiheenaan viimeaikaiset Ring-tutkimuksensa ja filosofi Tuomas Nevanlinna otsikolla "Wagner ja naiseus". Oopperajohtaja, laulajatar Heljä Angervo puolestaan valotti Wagnerin teosten näyttämötoteutuksiin liittyviä käytännön kysymyksiä. Osanottajia yli 100.
  • MuL Päivi Järviö esitelmöi 24.10. Sibelius-Akatemian Wegelius-salissa otsikolla "Claudio Monteverdi, säveltäjä, joka kelpasi Wagnerillekin". Musiikkia esittivät teorbin soittaja Arto Wikla ja sopraano Ulla Paakkunainen. Osanottajia 17.
  • Musiikkitoimittaja Hannu-Ilari Lampila esiintyi aiheenaan Wagnerin ja Verdin oopperatyylien erot ja yhtäläisyydet 27.11. Sibelius-Akatemian Aino Ackté -salissa. Osanottajia 41.

MATKAT

8.-16.3. matka lentäen Helsingistä Wieniin. Valtionoopperassa nähtiin Lohengrin, Reininkulta, Rienzi ja Puccinin Turandot. Rva Danninger esitteli erinomaisella tavalla Wieniä Wagnerin näkökulmasta ja järjesti opastuksen Musikvereinissa. Osa nottajia 30.
10.5. bussimatka Helsingistä Lahden Sibelius-taloon, jossa Lahden kaupunginorkesterin konsertin johti Osmo Vänskä. Ohjelmassa Haydnin sinfonia nro 92, Macmillan in World's Ransoming ja Mahlerin Des Knaben Wunderhorn, jossa solisteina lauloivat altto Natalie Stutzmann ja baritoni Olaf Bär. Konsertin jälkeen tapaaminen taiteilijoiden ja Aplodit Orkesterille r.y.:n edustajien kanssa. Osanottajia 25.
18.-21.6. bussimatka Turusta ja Helsingistä Pietarin Valkeat yöt -musiikkijuhlille. Mariinski-teatterissa nähtiin Valkyyrian ensi-ilta, jossa Siegmundina esiintyi Plácido Domingo, sekä Verdin Aida, jonka kapellimestarina Domingo vieraili. Bussissa Jopi Harri kertoi Valkyyriasta ja Jack Leo Aidasta. Osanottajia 47.
4.-6.8. neljä seuramme jäsentä näki Bayreuthissa Lohengrinin, Mestarilaulajat ja Parsifalin stipendiaattimme seuralaisina.
Kansallisoopperan ensimmäiseen Ring-sykliin 7.-26.8. välitettiin liput 10 jäsenellemme sekä muutamia lippuja yksittäisiin esityksiin.
21.-26.8. Bayreuthin kolmas Ring-sykli, johon osallistui 14 seuramme jäsentä.
29.8. bussimatka Turusta Kansallisoopperan Reininkultaan. Osanottajia Turusta 22. Lisäksi välitimme 51 lippua jäsenille, jotka tulivat omatoimisesti oopperaan.
31.8. bussimatka Turusta Kansallisoopperan Valkyyriaan. Osanottajia 22 + 54 omatoimista lippua jäsenille.
3.9. bussimatka Turusta Kansallisoopperan Sigfriediin. Osanottajia 22 + 48 omatoimista lippua jäsenille.
6.9. bussimatka Turusta Kansallisoopperan Jumalten tuhoon. Osanottajia 24 + 50 omatoimista lippua jäsenille.
6.-9.12. matka lentäen Helsingistä ja Turusta Lontooseen. Covent Gardenissa Parsifalin ensi-ilta ja Englannin kansallisoopperassa (ENO) Mozartin Figaronhäät. Osanottajia 35.

Matkojen järjestäjänä on toiminut Peter Häggblom, jota on bussimatkoilla avustanut tarjoilupuolesta vastaava klubimestari Outi Jaakola. Bussimatkoilla oopperoiden jälkeen on linja-auton mikrofonin kautta yleensä vaihdettu runsaasti mielipiteitä nähdystä esityksestä. Kirjalliset arviot oopperaesityksistä on julkaistu Wagneriaanissa.

BAYREUTH

Vuonna 2000 yhdistys välitti jäsenilleen 18 lippua (v. 2000 19 lippua) Bayreuthin musiikkijuhlien esityksiin: 14 lippua Ringiin ja neljä stipendiaattimme ns. "seuralaislippuja" muihin teoksiin. Bayreuthissa pidettiin 24.8. ravintola Eulessa matkalaisille yhteinen tilaisuus, jonka vieraina olivat juhlien suomalaistaiteilijat Laura Nykänen ja Jyrki Korhonen. Vuoden 2002 juhlille seura on saanut yhteensä 24 lippua Lohengriniin, Tannhäuseriin ja Mestarilaulajiin.

JULKAISU- JA KUSTANNUSTOIMINTA

Vuoden aikana toimitettiin jäsenille jäsenetuna kaksi tukevaa Wagneriaani-julkaisua. Numero 17 (72 sivua, painos 900 kpl) ilmestyi maaliskuussa ja nro 18 (80 s., painos 1 000 kpl) lokakuussa. Nro 18 on erityinen 10-vuotisjuhlanumero, jonka liitteenä seura julkaisi monivuotisen valmistelun tuloksena ensimmäisen cd-levynsä. Äänilevyn koostajana on toiminut Markku Lulli-Seppälä. Levylle on taltioitu johtavien suomalaistaiteilijoiden Wagner-esityksiä vuosilta 1969-2000. Taiteilijoina esiintyvät sopraano Irja Auroora, tenori Pentti Perksalo, basso Martti Talvela, baritoni Jorma Hynninen ja sopraano Anita Välkki, säestyksistä vastaavat pianisti Pentti Koskimies, urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi, Pertti Pekkasen johtama Turun kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri Jussi Jalaksen, Ulf Söderblomin ja Okko Kamun johdolla. Haluamme lausua parhaat kiitoksemme taiteilijoille ja muille oikeudenomistajille, joiden myötämielinen suhtautuminen on mahdollistanut cd-levyn tuottamisen ja jakamisen jäsenistöllemme veloituksetta. Kiitämme myös kaikkia Wagneriaanin kirjoittajia laadukkaista artikkeleista. Julkaisun toimittajina ovat olleet Markku Lulli-Seppälä vastaavana sekä Peter Häggblom. Artikkeleita on saatu entiseen tapaan myös ruotsiksi ja englanniksi. Tämä on mahdollistanut julkaisun kansainvälisen levittämisen lähinnä muille Wagner-seuroille. Suurimman osan käännöstyöstä suomesta englantiin ja päinvastoin on tehnyt seuran perustaja ja kunniapuheenjohtaja Uolevi Karrakoski. Tästä hänelle suurkiitokset. Julkaisuja ja kirjoja myytiin runsaasti seuramme myyntitiskillä Kansallisoopperan ala-aulassa Helsingin Ring-syklien aikana. Järjestyksessä toisen SWS:n kustannuksella suomeksi ilmestyvän kirjan, Barry Millingtonin Wagner-teoksen, toimitustyö on ollut käynnissä vuoden 2001 aikana. Työ on osoittautunut vaativaksi, mutta kirja ilmestynee vuonna 2002.

KANSAINVÄLINEN TOIMINTA JA MUUT WAGNER-SEURAT

Kansainvälisiä kontakteja on kehitetty tapaamalla muiden Wagner-seurojen edustajia mm. Bayreuthissa ja vuosittaisessa Wagner-kongressissa - tällä kertaa Freiburgissa toukokuussa, jossa seuraamme edustivat toiminnanjohtaja Peter Häggblom ja hallituksen jäsen Heikki Virri. Kontakteja seuramme jäsenet pystyivät luomaan myös Helsingin Ring-syklien aikana. Näyttikin, että ylivoimaisesti suurin osa Ring-yleisöstä koostui ulkomaalaisista oopperanystävistä. Muiden seurojen julkaisuja/uutiskirjeitä olemme saaneet Adelaidesta, Amsterdamista, Antwerpenista, Barcelonasta, Brysselistä, Edinburghista, Honolulusta, Lontoosta, Los Angelesista, New Yorkista, San Franciscosta, Sydneystä, Tukholmasta, Uuden Seelannin Aucklandistä ja Wienistä. Lisäksi seuralle tulee Richard Wagner Verband Internationalin kolmesti vuodessa ilmestyvä Wagner Weltweit-julkaisu. Kattojärjestöömme RWVI:hin kuului v. 2000 lopussa meidän lisäksemme n. 122 Wagner-seuraa 36 maasta. Näistä 46 on saksalaisia "kaupunkiseuroja". Maanosittainen jakauma oli: Eurooppa 99 seuraa (25 maasta), Aasia 4, Afrikka 1, Australia ja Uusi Seelanti 5, Etelä-Amerikka 2 ja Pohjois-Amerikka 13. Vuoden 2000 aikana liittyi kolme uutta seuraa: Welshpool, Wales; Granja, Portugal ja Omaha, USA. Jäsenmäärältään suurin seura v. 2000 oli todennäköisesti edelleen Würzburgin Wagner-seura 2 154 jäsenellään (luku on vuodelta 1999, koska seura ei ollut tehnyt vuosiraporttia vuodelta 2000), seuraavina New York 1 300 ja Lontoo 1075. Oma se uramme on vakiinnuttanut paikkansa 10 suurimman seuran joukossa. Sijalukumme vuonna 2000 oli 8. (ed. v. 8.). Meitä suurempia olivat edellämainittujen lisäksi (suuruusjärjestyksessä) myös Strasbourg, Tokio, Bayreuth ja Mannheim-Kurpfalz. RWV Internationalilla on vuodesta 1999 alkaen kotisivu, josta saa lisätietoja monista jäsenseuroista: http://www.richard-wagner-verband.de/. Kattavimmat linkit muiden seurojen kotisivuille löytyy oman seuramme linkkisivulta.

STIPENDITOIMINTA

Seuran Bayreuth-stipendi myönnettiin vuonna 2001 mezzosopraano Sari Nordqvistille. Stipendiin kuului matka Bayreuthiin majoituksineen, liput kolmeen oopperaesitykseen ja Bayreuthin stipendisäätiön järjestämää ohjelmaa. Kaikkiaan Bayreuth-stipendiaatteja on viime vuosina ollut 250/vuosi. Vuodesta 1882 lähtien, jolloin stipendisäätiö on perustettu, stipendiaatteja on käynyt Bayreuthissa yli 16 000.

TALOUS, TILINPÄÄTÖS JA HALLITUKSEN ESITYS ALIJÄÄMÄN KATTAMISEKSI

Monen hyvän vuoden jälkeen seuran taloudellinen asema kääntyi lievään laskuun vuoden aikana. Tilikauden alijäämäksi muodostui 9.547,95 mk. Tosin tilanne ennakoitiin jo vuodelle 2001 tehdyssä talousarviossa, joka oli alijäämäinen 9.350 mk. Lahjoituksia saatiin 16 jäseneltä yhteensä 1.789,01 markkaa stipenditoimintaa varten. Näistä hallitus haluaa lämpimästi kiittää. Vuoden aikana kertyi yhteensä 9. 000 mk ainaisjäsenmaksuja, joista hallitus on päättänyt siirtää vanhan käytännön mukaan valtaosan eli 8.000 mk käyttörahastoon. Tämän jälkeen käyttörahastoon on kertynyt 28.000 mk, stipendirahastoon 27.000 mk ja kustannustoimintarahastoon 24.000 mk. Hallitus esittää vuosikokoukselle, että alijäämä katetaan kertyneellä toimintapääomalla. Seuran koko oma pääoma on tämän jälkeen yhteensä 97.910,90 mk (v. 2000 99.458,85 mk). Tilikauden heikkoon tulokseen ja lievästi heikentyneeseen vakavaraisuuteen vaikuttivat mm. seuraavat seikat: matkojemme selvästi laskenut osanottajamäärä (etenkin Helsingin Ring-osanottajamäärän pienuus oli suuri pettymys, kun taas Pietarin-matka muodosti ilahduttavan poikkeuksen), Wagneriaanin kasvaneet menot, juhla-cd:n julkaiseminen ja jakaminen jäsenetuna, 10-vuotisjuhlat, kasvaneet maksamattomat jäsenmaksut ja viivästynyt uuden kirjan julkaisu. Osittain vähentyneitä matkatuloja ja kasvaneita kuluja pystyttiin kattamaan uhrautuvalla talkootyöllä, jäsenmaksun korotuksella ja arpajais- sekä kirjojen ja lehtien myyntituloilla. Tilikauden tuloksen muodostuminen ja taloudellinen tila käyvät tarkemmin ilmi tilinpäätöksestä 1.1.-31.12.2001 budjettivertailuineen (= vertailu tehtyyn talousarvioon).

TULEVA KEHITYS

Seuran talous suo edelleen melko hyvät edellytykset toiminnan kehittymiselle tulevien vuosien osalta, mutta matkustamisinnon laantumisen takia talouden tasapain ottaminen edellyttää jo vuonna 2002 ja tulevina vuosina jäsenmaksun korotusta. Vuonna 2002 on tarkoitus jatkaa perinteisiä toimintojamme. Tulevasta kehityksestä tarkemmin seuramme vuoden 2002 toimintasuunnitelmassa.

Turussa 20. päivänä tammikuuta 2002

Suomen Wagner-seura r.y.:n hallitus

Markku Lulli-Seppälä
puheenjohtaja

Riitta-Liisa Mäkipaasi
varapuheenjohtaja

Peter Häggblom
toiminnanjohtaja

Jopi Harri
sihteeri

Heikki J. Eskelinen
Outi Jaakola
Annikki Juhakoski
Martti Parkkari
Heikki Virri